O Ruslan Malinovskyi ίσως είναι ο παίκτης-έκπληξη του EURO

Ο μέσος της Αταλάντα θα αποτελέσει τον ηγέτη της εθνικής Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Η υπέροχη Αταλάντα του Gian Piero Gasperini ολοκλήρωσε μία εξαιρετική χρονιά που την βρήκε να τερματίζει στην τρίτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και να φτάνει μέχρι τον τελικό του Coppa Italia. Κυρίως όμως, η ομάδα του Μπέργκαμο έπαιξε -για ακόμη μία σεζόν- πανέμορφο ποδόσφαιρο. Και ένας από τους βασικότερους λόγους ήταν ο Ruslan Malinovskyi, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας των Ουκρανών στο EURO 2021.

Με κεκτημένη ταχύτητα

Στη 2η σεζόν του με την Αταλάντα, ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μέσος αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια, σημείωσε 8 γκολ και έδωσε 12 ασίστ. Παράλληλα, είδε τη χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται στα €21.000.000, σύμφωνα με το πάντοτε έγκριτο Transfermarkt

> Διάβασε ακόμη: Τα ματς του EURO που δεν χάνονται

Μοιραία λοιπόν, θα σηκώσει στις πλάτες του τις ελπίδες μίας ολόκληρης χώρας για διάκριση. Υπενθυμίζουμε πως η Ουκρανία συμμετέχει στο Group C, με αντιπάλους την πανίσχυρη Ολλανδία, τη φιλόδοξη Αυστρία και την πρωτάρα Βόρεια Μακεδονία. 

Ήδη από τα χρόνια του στην Σαχτάρ και την Γκενκ, ο Malinovskyi θεωρούνταν  dead ball specialist και εξαιρετικός στο να βρίσκει τους συμπαίκτες του στον κενό χώρο. Επίσης, είχε πολύ καλό σουτ που του επέτρεπε να απειλεί από απόσταση. Όταν όμως μετακόμισε στο Μπέργκαμο ανέπτυξε ακόμη περισσότερο τα skills του παιχνιδιού και, κυρίως, ξεκίνησε να βρίσκει δίχτυα.

Έγινε επίσης τρομερά ευπροσάρμοστος σε κάθε σχηματισμό και άριστος τακτικά, αγωνιζόμενος ως δεξί, αριστερό ή κεντρικό χαφ, ως επιθετικός μέσος και ενίοτε ακόμη και ως παρτενέρ των Duván Zapata και Luis Muriel στην επιθετική γραμμή. 

> Διάβασε ακόμη: Jordan Larsson, o αντι-Ibrahimovic

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Ruslan Malinovskyi είναι η μεγάλη ελπίδα των Ουκρανών για διάκριση και ο πολυτιμότερος παίκτης που έχει στη διάθεσή του ο Andriy Shevchenko - τόσο, όσο ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής στα χρόνια της ποδοσφαιρικής του δράσης. 

Όλα όμως, θα φανούν σε λίγες ημέρες εκεί που δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί. Στο χορτάρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος