Τα φαβορί του Euro 2021

Ποιος θα κατακτήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου; Έχουμε τις απαντήσεις.

Εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πανδημία του κορονοϊού θα στερήσει από το φιλοθεάμον κοινό και το Euro 2020, τουλάχιστον γι' αυτό το καλοκαίρι. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις και χώρες, πήρε αναβολή για το 2021. 

Ελλείψει αγωνιστικής δράσης, το Esquire τολμά να κάνει κάποια προγνωστικά, σχετικά με τις ομάδες που φέρεται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτησή του. Ναι, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Από την άλλη, υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για να σκεφτούμε πώς μπορεί να παραταχθεί η κάθε ομάδα και πόσο ικανή είναι να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. 

Ιταλία

Τα φαβορί του Euro 2021

Ο χρόνος λειτουργεί σίγουρα υπέρ του Roberto Mancini και της νεανικής Σκουάντρα Ατζούρα, με πολλούς εκ των πολύ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της να κερδίζουν έναν ακόμη χρόνο εμπειρίας πριν ριχτούν στη μάχη του Euro. Ο Nicolo Zaniolo, ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της θέσης του στην Ευρώπη θα είναι 22 ετών και θα έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ο Gianluigi Donnarumma θα σταθεροποιήσει την απόδοσή του και θα ξεκινήσει να εξελίσσεται σε world-class τερματοφύλακα, ο Federico Chiesa πιθανότατα θα διεκδικεί μεταγραφή σε κορυφαίο club στα 24 του, ο Sandro Tonali θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς το να γίνει ο νέος Pirlo και ο Alessio Romagnoli θα είναι έτοιμος να διαδεχθεί τους σπουδαίους Leonardo Bonucci και Giorgio Chiellini.  

Βέλγιο

EURO 2021 ΒΕΛΓΙΟ

Η τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν κατά πολλούς το peak αυτής της ομάδας. Στο Euro 2021, το Βέλγιο δεν αποκλείεται να αδράξει και την τελευταία ευκαιρία διάκρισης, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη φουρνιά παικτών. Ο Kevin De Bruyne θα είναι 30 ετών, ο Eden Hazard το ίδιο, ο Axel Witsel 32, ο Toby Alderweireld 33 και ο Jan Vertonghen 34. Όμως, κάποιοι εκ των πιο κομβικών παικτών θα βρίσκονται πιθανότατα στην καλύτερη φάση της καριέρας τους: Ο Romelu Lukaku θα έχει κλείσει τα 28, ο Thibaut Courtois τα 29 και ο Youri Tielemans τα 24. Αν δε, ο προπονητής Roberto Martínez καταφέρει να τα ξαναβρεί με τον Radja Nainggolan, τότε θα δούμε το πληρέστερο (και ίσως πιο ταλαντούχο) Βέλγιο όλων των εποχών.

Ολλανδία

EURO 2021 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πιθανότατα να μιλάμε για το απόλυτο dark horse της διοργάνωσης, καθώς στα προκριματικά η ομάδα του Ronald Koeman έδειξε να διαθέτει σπουδαίο potential, με ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης σχεδόν σε κάθε γραμμή. Επιπλέον, υπάρχει το έξτρα κίνητρο της απουσίας από το Euro 2016, οπότε άπαντες στο στρατόπεδο των Οράνιε θα επιθυμούν να κάνουν ένα πολύ δυνατό statement επιστροφής. Οι Virgil Van Dijk, Matthijs De Ligt, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Memphis Depay, Ryan Babel, Steven Bergwijn και οι υπόλοιποι παίκτες διαθέτουν την ποιότητα. Το 2021 θα έχουν και έναν επιπλέον χρόνο εμπειρίας, γι' αυτό και κανείς δεν αποκλείει να είναι αυτοί οι οποίοι θα πανηγυρίσουν στο τέλος.

Αγγλία

EURO 2021 ΑΓΓΛΙΑ

Μία από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία 30 χρόνια που οι λέξεις "Αγγλία" και "φαβορί" δεν ακούγονται ως ανέκδοτο, χρησιμοποιούμενες στην ίδια πρόταση. Ο Gareth Southgate έχει κάνει αυτά τα χρόνια σπουδαία δουλειά, αποκαθηλώνοντας το 4-4-2 και παρουσιάζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, είτε με 3-5-2 είτε με 4-2-3-1. Επιπλέον, δεν θα αναγκαστεί να αγχώνεται για τους τραυματισμούς των Harry Kane και Marcus Rashford, όπως θα έκανε αυτό το καλοκαίρι. Συν τοις άλλοις, θα μπορεί να εμπλουτίσει το ρόστερ με περισσότερους -και σαφώς πιο έτοιμους πια- παίκτες από την τρομερά ενδιαφέρουσα νέα γενιά του αγγλικού ποδοσφαίρου, με επικεφαλής φυσικά τον θαυματουργό Jadon Sancho.

Γαλλία

EURO 2021 ΓΑΛΛΙΑ

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι, απολύτως δικαιολογημένα, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Didier Deschamps μπορεί να επιλέξει μέσα από μία υπέρμετρα χαρισματική δεξαμενή παικτών, εκ των οποίων ελάχιστοι είναι πάνω από 30 ετών. Το ρόστερ της Γαλλίας μοιάζει να είναι πλήρες και ισορροπημένο σε κάθε θέση. Στα plus το know how από μεγάλους αγώνες αλλά και το εντός έδρας πάθημα στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Διάβασε ακόμη για τον κορυφαίο τερματοφύλακα της γενιάς του Manuel Neuer, τις 44 καταραμένες ημέρες του Brian Clough και την ημέρα που λαβώθηκε το ποδόσφαιρο.


Φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος