Κι αν η Αυστρία είναι η έκπληξη του EURO 2021;

Με το EURO 2021 να πλησιάζει, το Esquire αναλύει ένα από τα πιθανά dark horses της διοργάνωσης.

To EURO 2020 που στην πορεία έγινε EURO 2021 για τους γνωστούς λόγους ξεκινά σε λιγότερες από 30 ημέρες, με την πρώτη σέντρα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να γίνεται στο Ολίμπικο της Ρώμης ανάμεσα στην εθνική Ιταλίας και την αντίστοιχη της Τουρκίας. Τα φαβορί της διοργάνωσης είναι λίγο-πολύ γνωστά αλλά τι γίνεται με τα dark horses; Ξέρεις εκείνες τις ομάδες που έρχονται από το πουθενά και καμιά φορά παίρνουν και την κούπα;

Ένα από αυτά είναι και η Αυστρία. Και το Esquire σου αναλύει κάποιους από τους λόγους.

Γιατί η Αυστρία

Όσοι παρακολουθούν Bundesliga, πιθανότατα έχουν μία εικόνα της ποιότητας των παικτών (τουλάχιστον της πλειοψηφίας τους) που θα απαρτίσουν την εθνική ομάδα της Αυστρίας αυτό το καλοκαίρι. Και από εκεί θα ξεκινήσουμε.

Οι David Alaba (28 ετών, παίζει σχεδόν παντού και το καλοκαίρι αφήνει την Μπάγερν για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης) και Marcel Sabitzer (27 ετών, μάλλον ο ποιοτικότερος παίκτης της θαυμάσιας Λειψίας του Julian Nagelsmann) φαίνεται να βρίσκονται στο peak της καριέρας τους και θεωρούνται πια από τους καλύτερους στις θέσεις τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ οι Marco Friedl (23 ετών, αριστερός μπακ, Βέρντερ Βρέμης), Xaver Schlager (23 ετών, μέσος, Βόλφσμπουργκ), Philipp Lienhart (24 ετών, κεντρικός αμυντικός, Φράιμπουργκ), Christoph Baumgartner (21 ετών, μέσος, Χόφενχαϊμ) και Sasa Kalajdzic (23 ετών, επιθετικός, Στουτγκάρδη) δείχνουν να έχουν υψηλό potential, με την χρηματιστηριακή τους αξία να ανεβαίνει διαρκώς. Υπενθυμίζουμε πως αρχηγός της ομάδας παραμένει ο 33χρονος αμυντικός χαφ της Μπάγερ Λεβερκούζεν Julian Baumgartlinger και υπάρχει πάντοτε και ο Marko Arnautović. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Alaba (@da_27)

Πέρα από το έμψυχο δυναμικό, η Αυστρία έχει παρουσιάσει μία αρκετά συμπαγή εικόνα, ούσα πάρα πολύ καλή τακτικά. Το 4-2-3-1 του (Γερμανού προπονητή της) Franco Foda δείχνει να έχει κατανοηθεί από τους παίκτες, οι οποίοι απολαμβάνουν να πιέζουν ψηλά και να κυνηγούν τις αντεπιθέσεις. Ακριβώς αυτό το στυλ τους επέτρεψε να βρεθούν στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, ξεπερνώντας φιλόδοξους αντιπάλους όπως η Σλοβενία και το Ισραήλ.

Τέλος, έχει τοποθετηθεί σε ένα μάλλον βατό όμιλο (Group C), με αντιπάλους την Ολλανδία, την Ουκρανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Λογικά, θα προκριθεί στους "16" του θεσμού, όπου θα κληθεί να κάνει ένα τουλάχιστον μεγάλο ματς. Δείχνει ικανή -θεωρητικά πάντοτε- να τα καταφέρει. Κι αν πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ματς στα νοκ άουτ, γιατί να μην κάνει κάτι αντίστοιχο και σε δεύτερο; Ή σε περισσότερα;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.