Κι αν η Μπαρτσελόνα δεν μπορέσει να πάρει τον Erling Haaland;

3 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στο πλευρό του Lionel Messi.

Μερικές ημέρες πριν, όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη συζητούσε για ένα πολύ συγκεκριμένο ταξίδι, κάποιων πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων: Ο μεγαλοατζέντης Mino Raiola και ο πατέρας του Erling Haaland, Alf-Inge, βρέθηκαν στην Βαρκελώνη. Μοιραία, δημιουργήθηκαν μερικά πολύ δυνατά σενάρια σχετικά με το μέλλον του εξαιρετικού Νορβηγού επιθετικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ και την πιθανότητα να φορά σύντομα τη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Μία προοπτική που φαντάζει συναρπαστική για κάθε φίλο των Μπλαουγκράνα αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Haaland στο πλευρό του Lionel Messi

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες - μην ξεχνάς πως μιλάμε για το ένα από τα δύο πιο καυτά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτήν τη στιγμή. Ίσως η Μπαρτσελόνα να πρέπει να εξετάσει και κάποιους άλλους παίκτες, λιγότερο λαμπερούς από τον Σκανδιναβό αλλά εξίσου φονικούς. Όπως τους παρακάτω.

Harry Kane

O 27χρονος αρχηγός της Τότεναμ και, πιθανότατα, κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών ίσως και να μην έχει την προβολή που του αναλογεί, τουλάχιστον όσον αφορά τα μεταγραφικά σενάρια. Γι' αυτό ευθύνεται η ρήτρα στο συμβόλαιό του (ξεπερνά τα €100.000.000) αλλά και οι ετήσιες αποδοχές του ίδιου, που φθάνουν τα 12 εκατ./έτος.

Ο Kane όμως, που μετρά ήδη 7 συνεχόμενες χρονιές με 20+ γκολ/σεζόν και αρκετές ασίστ στο κορυφαίο επίπεδο, αξίζει σίγουρα τα λεφτά του. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όσο κι αν αγαπά την Τότεναμ, ευχαρίστως θα την αποχαιρετούσε για να κυνηγήσει μία τέτοια πρόκληση, στην ενδεχομένως καλύτερη φάση της καριέρας του.

Memphis Depay

Ο Ολλανδός επιθετικός της Λυών έχει εμπλακεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τους Μπλαουγκράνα, ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο της ομάδα βρέθηκε ο Ronald Koeman. Θεωρητικά, πληροί όλα τα κριτήρια: Ξέρει (πολλή) μπάλα, είναι σε εξαιρετική ηλικία (27) και η καριέρα του έχει ανέβει αισθητά από τον Ιανουάριο του 2017, όταν και αποφάσισε να αφήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κεντρική Γαλλία.

Στα plus του πως έχει το γενικότερο προφίλ που απαιτείται για να 'πιάσει' στην Μπαρτσελόνα, εν αντιθέσει με τύπους όπως ο Ousmane Dembélé. Το μόνο -και πολύ βασικό- πρόβλημα είναι πως τον γλυκοκοιτάζει και ο Jürgen Klopp για τη Λίβερπουλ.

Sergio Aguero

Ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός ανακοίνωσε πρόσφατα πως αποχωρεί από την Μάντσεστερ Σίτι το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό, συνδυαστικά με την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Messi αλλά και τη συνεργασία τους εδώ και δεκαετίες σε όλα τα κλιμάκια της εθνικής Αργεντινής, αρκεί από μόνο του για να πυροδοτήσει σενάρια.

Μιλάμε άλλωστε για έναν world-class striker, με τεράστια εμπειρία και την ικανότητα να μπει άμεσα και να προσφέρει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Γιατί όχι;

 


Διάβασε ακόμη για τον από μηχανής θεό Teddy Sheringham, την ιστορία της Μπόκα Τζούνιορς, τον Arrigo Sacchi που κάποτε άλλαξε το ποδόσφαιρο και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σχολείο του κόσμου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος