Ο Phil Foden νιώθει Paul Gascoigne στην τοποθεσία EURO 2021

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να κατέβει με ένα γνώριμο look στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

25 χρόνια μετά το EURO 1996, οι Άγγλοι φαίνεται να εναποθέτουν -πέρα από τον Harry Kane, τον Marcus Rashford και τον Jadon Sancho- τις ελπίδες τους για διάκριση σε έναν βαψομαλλιά χαρισματικό μέσο. Τότε, ήταν ο μυθικός Paul Gascoigne που είχε εμφανιστεί με βαμμένο ξανθό μαλλί στη διοργάνωση. Τώρα, ο Phil Foden μοιάζει να ακολουθεί τα χνάρια του - ευτυχώς, μόνο όσον αφορά το στυλ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Ο 20χρονος άσος της Μάντσεστερ Σίτι αποκάλυψε το νέο του look με το οποίο σκοπεύει να παρουσιαστεί στο EURO 2021 μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, κάνοντας μάλιστα και το αντίστοιχο connotation. 

Ο Phil Foden νιώθει Paul Gascoigne στην τοποθεσία EURO 2021

Υπενθυμίζουμε πως η εθνική Αγγλίας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Κροατίας στο πρώτο της ματς στη διοργάνωση, την ερχόμενη Κυριακή, σε ένα remake του ημιτελικού του Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Οι πιστοί φίλοι των Λιονταριών περιμένουν από τον Phil Foden να είναι καθοριστικός.

Για την ιστορία -και για να μαθαίνουν οι νεότεροι- ορίστε τι έκανε ο Gascoigne, με το ίδιο μαλλί στο EURO 96:

To προφίλ

Πέρα από τις -ατυχείς κατά την ταπεινή μας γνώμη- στιλιστικές επιλογές του, ο Phil Foden είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 2000 στο Στόκπορτ και από πολύ μικρός ήταν σίγουρος για δύο πράγματα: Το ένα πως λατρεύει το ποδόσφαιρο και το άλλο πως λατρεύει την Μάντσεστερ Σίτι (οι γονείς του ωστόσο ήταν οπαδοί της Γιουνάιτεντ). Ευτυχώς για τον ίδιο μπόρεσε να τα συνδυάσει, καθώς από τα 9 του χρόνια βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας, με πλήρη υποτροφία και άψογη εκπαίδευση σε όλους τους τομείς, φοιτώντας μάλιστα στο περίφημο St Bede's College του Μάντσεστερ.

Το 2017 κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 με την εθνική Αγγλίας και το ίδιο έτος βραβεύτηκε ως Νεαρή Προσωπικότητα της χρονιάς για τον αθλητισμό από το BBC. Μέχρι σήμερα, μετρά παραπάνω από 100 εμφανίσεις με το σύλλογο, κερδίζοντας 10 τρόπαια, ενώ έγινε και ο νεαρότερος παίκτης που έχει κερδίσει την Premier League. Το 2019 πήρε το δεύτερό του πρωτάθλημα και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του συλλόγου στο Champions Lague και έγινε ο νεαρότερος Άγγλος παίκτης που ήταν βασικός και σκόραρε στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

> Διάβασε ακόμη: Οι παίκτες που θα καθορίσουν το EURO

Περιττό να αναφέρουμε πως υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, όντας πια μέλος της αντρικής. Ο Pep Guardiola από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Μάντσεστερ -την 1 Φεβρουαρίου του 2016- είχε τα μάτια του καρφωμένα επάνω του. Όπως θα κάνουν πια εκατομμύρια τηλεθεατές από την ερχόμενη Κυριακή.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος