15 εξωφρενικές και ανέκδοτες ιστορίες του Paul Gascoigne

Το ταλέντο του Gazza, που κλείνει σήμερα 56, ήταν τεράστιο και ποτέ κανείς δεν έπληττε μαζί του. Εντός αλλά κυρίως εκτός γηπέδου.

Υπάρχουν ένα σωρό ιστορίες που μπορούν να ειπωθούν για τον Paul Gascoigne, την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που μόλις άφηνε τις 4 γραμμές του γηπέδου ζούσε την κάθε μέρα -ή μάλλον νύχτα- σαν να ήταν η τελευταία. Το τεράστιο ταλέντο του σχεδόν ισάξιο με την κλίση του προς το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο Gazza όμως, ανέκαθεν ήταν και ωραίος τύπος. Ή τουλάχιστον συμμετείχε σε ωραίες ιστορίες που πάντοτε έχουν ενδιαφέρον. Τις θυμόμαστε με αφορμή τα 56α γενέθλιά του.

1. Μέσα και έξω από το γήπεδο

15 εξωφρενικές και ανέκδοτες ιστορίες του Paul Gascoigne

Ο Paul Gascoigne έπαιξε συνολικά σε 57 αγώνες με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Μετά το τέλος ενός εξ' αυτών, πήγε για μπύρες σε μια pub του Hampstead με τους Danny Baker και Chris Evans (και οι δύο του BBC) ενώ φορούσε ακόμη την εμφάνιση και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

2. Προσευχή

Όταν ρωτήθηκε για την εθνικότητά του πριν από μία εγχείρηση, απάντησε στη νοσοκόμα το λιτό και περιεκτικό "Today? Church of England".

> Διάβασε ακόμη: Οι μέσοι που καθόρισαν τα EURO

3. Εναλλακτικά επαγγέλματα

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του στο Λονδίνο, ζήτησε από έναν εργάτη σε δημόσια έργα να του δώσει το κομπρεσέρ του για να τρυπήσει ένα πεζοδρόμιο. Ο τελευταίος δέχτηκε και οι περαστικοί είχαν σίγουρα ένα ενδιαφέρον θέαμα μπροστά τους. 

4. Κάτι για να σπάσει ο πάγος

Το 1992 πήρε μεταγραφή στην Lazio. Η πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής ομάδας Sergio Cragnotti όμως δεν ήταν και η ιδανικότερη. Πρώτα του είπε ότι του θυμίζει τον Άγγλο κωμικό Bud Abbot και λίγο αργότερα πως η κόρη του έχει πολύ ωραίο στήθος.

5. Πώς σας λένε κύριε;

ΓΚΑΣΚΟΪΝ 3

Στο Μουντιάλ του 1990, στα γήπεδα της Ιταλίας, ο Paul Gascoigne ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της εθνικής Αγγλίας. Οι περισσότεροι θυμούνται το κλάμα του μετά από τον αποκλεισμό (στα πέναλτι, φυσικά) από τους Γερμανούς, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη που αξίζει να μνημονευτεί. Οι άνθρωποι της αγγλικής τηλεόρασης που κάλυπταν τους αγώνες είχαν την φαεινή ιδέα να πλαισιώσουν τα γραφικά των αρχικών 11άδων, με εφέ των παικτών, οι οποίοι έλεγαν το όνομά τους.

Αντ' αυτού, ο Gazza επέλεξε μία πολύ γνωστή φράση που ξεκινά από fuck και τελειώνει σε you αντί του επωνύμου του. Για κάποιο λόγο που κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης το BBC ήταν αναγκασμένο να το χρησιμοποιεί στις τηλεοπτικές παρουσιάσεις των συνθέσεων.

> Διάβασε ακόμη: Τα ματς του EURO που δεν χάνονται

6. Φάρσες για τα πάντα

Όταν έπαιζε στην Newcastle, έκανε δώρο σε πολλούς συμπαίκτες του κάποιες συνεδρίες τεχνητού μαυρίσματος. Ανάμεσα σε αυτούς και στον Tony Cunningham. Ο οποίος είναι μαύρος.

7. Η τέλεια απάντηση

Σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση όσο ήταν παίκτης της Lazio, απάντησε με ένα ρέψιμο. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που του έριξε πρόστιμο £39.000.

8. Βόλτα για όλους

ΓΚΑΣΚΟΪΝ 4

Κάποτε στο Λονδίνο, είχε μπει σε ένα τουριστικό λεωφορείο στο Piccadilly Circus και ζήτησε από τον οδηγό να το οδηγήσει. Όλοι οι τουρίστες που βρίσκονταν σε αυτό φυσικά συμφώνησαν και έτσι έκαναν μια βόλτα στα αξιοθέατα της βρετανικής μητρόπολης με οδηγό/ ξεναγό τον Gazza.

9. Κίτρινη κάρτα

Το όνομά του βρισκόταν (πολύ) συχνά στα μπλοκάκια των διαιτητών εξαιτίας του δυναμικού του παιχνιδιού. Στις 30 Δεκεμβρίου του 1995, όντας παίκτης της Rangers, έδειξε κίτρινη κάρτα στον διαιτητή. Αυτός δεν συγκινήθηκε και του επέστρεψε την τιμωρία.  

10. Γυμνός στην κουζίνα

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Middlesbrough είχε πάει στο εστιατόριο των προπονητικών εγκαταστάσεων για φαγητό, φορώντας μόνο τις ποδοσφαιρικές του κάλτσες.

11. Αιώνια διαμάχη

ΠΟΛ ΓΚΑΣΚΟΙΝ ΒΙΝΙ ΤΖΟΟΥΝΣ

Ο Paul Gascoigne και ο Vinnie Jones δεν ήταν τα πιο ήσυχα παιδιά και ειδικά όποτε αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον γίνονταν πολλές και πολλών ειδών ομορφιές. Όλοι θυμούνται το περίφημο ζούλιγμα στην βουβωνική χώρα του Gazza. Πριν από αυτό όμως, ο Gascoigne είχε στείλει ένα τριαντάφυλλο στον Jones, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Wimbledon. Η απάντηση ήταν η αποστολή μιας οδοντόβουρτσας με την οποία είχε καθαριστεί τουαλέτα.

> Διάβασε ακόμη: Ο George Best ήταν ο καλύτερος

12. Απόπειρα αυτοκτονίας

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του βραδιάς στην Ρώμη, αφού μόλις είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Lazio, άνοιξε το παράθυρο του δωματίου του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, τοποθέτησε κοντά σε αυτό τα παπούτσια του και κρύφτηκε στη ντουλάπα. Το αποτέλεσμα; Όταν επισκέφτηκε το δωμάτιό ο μάνατζέρ του, πίστεψε για λίγα λεπτά ότι ο Gascoigne είχε αυτοκτονήσει.

13. Anarchy in the UK

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε ένα ξενοδοχείο της Σκωτίας, προφανώς ήθελε να διασκεδάσει. Πήρε λοιπόν το τζιπ του και διέσχισε με αυτό το γήπεδο του γκολφ. 

14. Γενναιοδωρία χωρίς προηγούμενο

ΓΚΑΣΚΟΪΝ 2

Πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Dunston, εκεί που έδωσε £320 σε περίπτερά για μια σοκολάτα. Τα ρέστα του είπε να τα χρησιμοποιήσει κερνώντας σοκολάτες όλα τα παιδιά της πόλης που θα περνούσαν από εκεί. 

> Διάβασε ακόμη: Jordan Larsson, o αντι-Ibrahimovic

15. Πού είναι το μπέικον;

Ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο της Νέας Ζηλανδίας, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του πρωινού, ότι δεν υπάρχει μπέικον. Κάτι που έφερε την οργισμένη αντίδρασή του: "Τι συμβαίνει με τα πρόβατα σε αυτήν τη χώρα; Είναι δυνατόν να μην έχετε μπέικον;".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.