Οι παίκτες που θα καθορίσουν το EURO

Οι μάλλον πιο κομβικοί ποδοσφαιριστές του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μόλις τρεις ημέρες απομένουν για την πρώτη σέντρα του EURO 2021EURO 2020 αν προτιμάς), με το hype του τουρνουά να γίνεται, απολύτως δικαιολογημένα και φυσικά, όλο και μεγαλύτερο. Σήμερα, το Esquire εξετάζει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να εξελιχθούν σε καθοριστικούς παράγοντες για την τελική έκβαση του ίδιου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Cristiano Ronaldo/ Πορτογαλία

Ό,τι και αν λένε διάφοροι -ειδικοί και μη- και παρά τα 36 χρόνια της ηλικίας του, ο σταρ της εθνικής Πορτογαλίας και της Γιουβέντους μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός τόσο για την ομάδα του όσο και για την πορεία της ίδιας της διοργάνωσης. Όπως δηλαδή ήταν και στο προηγούμενο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που βρήκε τους Πορτογάλους στην κορυφή.

Pedri/ Ισπανία

Ο Pedro González López μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά, όταν ο Ronald Koeman του έδινε όλο και περισσότερο χρόνο στη φετινή σεζόν της Μπαρτσελόνα. Ο 18χρονος μέσος μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί και για την εθνική Ισπανίας του Luis Enrique και σε εκείνον τον αστάθμητο ανθρώπινο παράγοντα που κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους τουρνουά. 

Romelu Lukaku/ Βέλγιο

O 28χρονος επιθετικός της Ίντερ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, προερχόμενος από μία οργιαστική σεζόν στη Serie A, όπου οδήγησε τους Νερατζούρι στο πρωτάθλημα. Με κεκτημένη ταχύτητα αναμένεται να μπει και στο EURO. Ο θηριώδης striker είναι πραγματικό τανκ με την μπάλα, συνδυάζοντας τη δύναμή του με τέλεια ισορροπία σώματος και τεχνική. Οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν στην πρώτη φάση τις Δανία, Ρωσία και Φινλανδία, που δύσκολα θα μπορέσουν να περιορίσουν τον Big Rom. Από τη ρέντα του, θα εξαρτηθεί και η τελική έκβαση του τουρνουά.

Nicolò Barella/ Ιταλία

Ακόμη ένας παίκτης-κλειδί της Ίντερ στην πορεία προς το πρωτάθλημα Ιταλίας που θα βρεθεί στο EURO και μάλιστα με σημαντικό ρόλο για τη Σκουάντρα Ατζούρα. Ο Nicolò Barella, στα 24 του χρόνια, μοιάζει πανέτοιμος για το ξεπέταγμα, με τον Roberto Mancini να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Memphis Depay/ Ολλανδία

Θεωρητικά, οι Ολλανδοί έχουν αρκετές καλές επιλογές στην άμυνα και στο κέντρο. Το θέμα όμως είναι -ειδικά για μία διαχρονικά τόσο παραγωγική ομάδα όπως οι Οράνιε- το τι θα κάνουν μπροστά. Ο Memphis είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει, όντας αναγεννημένος τα τελευταία 4 χρόνια στη Λυών.

Thomas Muller/ Γερμανία

Μόνο και μόνο που ο Joachim Low επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του στα Πάντσερ (πιθανότατα αναγνωρίζοντας το λάθος του), λέει πολλά για τον ρόλο του 31χρονου μεσοεπιθετικού της Μπάγερν Μονάχου στο παιχνίδι της Γερμανίας καθώς και την τεράστια επίδρασή του τακτικά, εκτελεστικά και δημιουργικά.

Harry Kane/ Αγγλία

Για ακόμη ένα σημαντικό τουρνουά, ο αρχηγός της Τότεναμ (μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) θα κουβαλήσει τις ελπίδες ενός ολόκληρου έθνους στις πλάτες του. Αν σκοράρει, η Αγγλία θα φτάσει μακριά. Ίσως και μέχρι το τρόπαιο. Ok, δεν χρειάζονται γέλια για την τελευταία πρόταση.

Kylian Mbappé/ Γαλλία

Ο 23χρονος Γάλλος διεθνής είναι με διαφορά ο πιο ποθητός παίκτης από τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον την τελευταία τριετία. Μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας όλοι έκαναν συγκρίσεις μέχρι και με την "αποκάλυψη" του Pele, το 1958. Πλέον, μένει να αποδείξει αν μπορεί να σηκώσει τον τίτλο του ηγέτη, οδηγώντας τους Τρικολόρ σε έναν ακόμη θρίαμβο, βάζοντας πια πλώρη για τη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος