Μία μηχανή που την έλεγαν Cristiano Ronaldo

Ο Πορτογάλος σταρ έσπασε μερικά ακόμη ρεκόρ στο δρόμο προς την αιωνιότητα.

Ο Cristiano Ronaldo ήταν φυσικά το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία, στην πρεμιέρα του Group F του EURO. Ο σταρ της Γιουβέντους σημείωσε δύο γκολ στο ματς (που έληξε 3-0 υπέρ των Ιβήρων).

Τα ρεκόρ

Με τα δύο αυτά τέρματα, ο 36χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, αφήνοντας πίσω του τον Michel Platini.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης με παρουσία σε 5 EURO, μία ιστορία που ξεκίνησε από το τραυματικό για τον ίδιο και τους Πορτογάλους EURO 2004, σκοράροντας και στα 5 εξ' αυτών, ενώ με τη χθεσινή 57η συμμετοχή του σε προκριματικά και τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, έγινε ο δεύτερος της σχετικής λίστας πίσω από τον Gianluigi Buffon - που λογικά θα τον ξεπεράσει στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το προφίλ

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1985, ο Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro είδε για πρώτη φορά το φως. Ο πιτσιρικάς από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας είναι, 3,5 δεκαετίες +1 χρόνο μετά, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το τελευταίο είναι κάτι που άπαντες αναγνωρίζουν είτε τον συμπαθούν είτε όχι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Portugal (@portugal)

Σε κάθε περίπτωση ο CR7 έχει διαγράψει μία τεράστια καριέρα γεμάτη τίτλους και προσωπικές διακρίσεις, καθώς και μπόλικο glamour. Το γεγονός δε, ότι έχει παίξει και έχει ξεχωρίσει στη La Liga, στην Premier League και τη Serie A του δίνει επιπλέον αίγλη.

Πλέον, βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση: Να οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας σε διάκριση στο EURO 2021, έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στην προηγούμενη διοργάνωση. Και μετά, θα μπορεί ήρεμος και χαλαρός να αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος