Ίσως έφτασε η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Bucks

Ο Greek Freak και η ομάδα του έχουν μία μοναδική ευκαιρία για να κατακτήσουν τον τίτλο στο ΝΒΑ. Και δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Οι Milwaukee Bucks κέρδισαν με 113-102 τους Atlanta Hawks στην Ατλάντα και έκαναν το 2-1 στη σειρά των Τελικών της Ανατολής, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γράφει 33 πόντους (6/13 βολές, 12/19 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 4 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής. Αυτό, αρκούσε για να ξεκινήσει μία τεράστια συζήτηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που καταλήγει σε μία μεγάλη ερώτηση: Μήπως ήρθε η ώρα οι Bucks και ο Γιάννης να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής, κερδίζοντας τον τίτλο;

Μία ιστορική ευκαιρία

Οι προσδοκίες όπως και οι ελπίδες της ομάδας του Μιλγουόκι, έχουν πιο στέρεες βάσεις από ποτέ. Οι ισχυρότεροι ανταγωνιστές έχουν βγει από τη μέση: Οι Brooklyn Nets, οι Philadelphia 76ers, οι Los Angeles Lakers, οι Miami Heat, οι Denver Nuggets και οι Utah Jazz δε συνεχίζουν στα playoffs. Αντ' αυτών, αν οι Bucks ξεπεράσουν το εμπόδιο της πολύ σκληρής αλλά μάλλον άπειρης ομάδας της Ατλάντα και φτάσουν στους Τελικούς, θα βρεθούν απέναντι στους (πιθανότατα) Phoenix Suns ή τους Los Angeles Clippers.

Οι πρώτοι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και αποφασισμένοι αλλά εξαιρουμένου του Chris Paul και του Jae Crowder είναι άγνωστο πόσο μπορεί να επιδράσει επάνω τους η απειρία και το βάρος τέτοιων αγώνων. Οι δεύτεροι μπορεί να μην έχουν καν τον Kawhi Leonard στη σύνθεσή τους, με τον 29χρονο φόργουορντ να βρίσκεται σε ασαφές status όσον αφορά τον τραυματισμό του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Έπειτα, οι ίδιοι οι Bucks φαίνονται έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Περισσότερο από ποτέ δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Ο Greek Freak παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από αποφασισμένος, σωματικά και πνευματικά, για τον παρθενικό του τίτλο και αντιλαμβάνεται πως μπροστά του υπάρχει μία γιγαντιαία ευκαιρία.

> Διάβασε ακόμη: LaMelo Ball: Το μέλλον είναι εδώ

Υπενθυμίζουμε πως στις δύο τελευταίες τους προσπάθειες, οι Bucks ηττήθηκαν από τους Toronto Raptors, στους Τελικούς της Ανατολής το 2019, ενώ πέρυσι, στη Φούσκα της Φλόριντα, ήταν οι Miami Heat εκείνοι που τους κέρδισαν στους ημιτελικούς. Όλα αυτά ίσως να έπαιξαν το ρόλο τους για εκείνα που βλέπουμε μέχρι στιγμής στην post-season από τα Ελάφια.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear