8 πράγματα που μάθαμε από τους 16 του EURO

Μήπως βιώσαμε τον πιο τρελό και απρόβλεπτο νοκ άουτ γύρο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

Ανάμεσα σε ένα αμφιλεγόμενο tweet του Gary Lineker, μία Γερμανία που έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ της πρόσφατης ιστορίας της και την ιταλική έξαψη, το EURO έφτασε στη φάση των 8. Πριν από αυτήν όμως υπήρξαν οι 16. Και ορίστε τι κρατάμε από τα πρώτα νοκ άουτ.

Ο Raheem Sterling είναι εδώ

To παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας του Gareth Southgate είναι ένας ύμνος στον μινιμαλισμό που φέρνει αποτελέσματα, συνήθως με την ελάχιστη της προσπάθειας - τουλάχιστον σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Από τα 4 συνολικά γκολ της ομάδας στο τουρνουά, ο Raheem Sterling έχει πετύχει τα 3.

Η Formula 1, το καρτ και ο Seferovic

Πολλοί ακόμη αναρωτιούνται πως η Γαλλία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τον Karim Benzema, με τον Olivier Giroud ως βασικό κεντρικό επιθετικό. "Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα μονοθέσιο της Formula 1 με ένα καρτ, δεν μπαίνουν καν στην ίδια κουβέντα. Και ξέρετε καλά ποιος είναι το αυτοκίνητο της Formula 1" έλεγε ο Benzema το καλοκαίρι του 2018, αμέσως μετά το θρίαμβο των Τρικολόρ στη Ρωσία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Και ξαφνικά, στο νοκ άουτ ματς με τους Ελβετούς πριν λίγες ημέρες, ο επιθετικός της Ρεάλ κάνει (και με το παραπάνω) τη δουλειά του, προτού αντικατασταθεί από τον Giroud. Εκείνος που γέλασε τελευταίος πάντως ήταν ο φορ των Ελβετών, Haris Seferovic.

Θέμα λίγων λεπτών

Στο ματς της Ολλανδίας με την Τσεχία, ο Donyell Malen θα μπορούσε να γίνει ήρωας στα 50'56'' αλλά τον νίκησε ο goalkeeper Tomas Vaclik. Στα 51'27'', ο Matthijs de Ligt ξεγελιέται από ένα γκελ της μπάλας και την σταματά με το χέρι, προτού ο Patrik Schick βγει τετ-α-τετ με τον Stekelenburg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Στο 54'17'', μετά από έλεγχο στο VAR, ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους βλέπει την κόκκινη κάρτα. Στο 67'37'', ο Tomas Holes ανοίγει το σκορ υπέρ των Τσέχων. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Mancini όπως Allegri

Είναι προτιμότερο να έχεις έναν προπονητή που γνωρίζει πώς να διορθώνει τα λάθη του ή έναν που να μαντεύει εξαρχής τι χρειάζεται; Είναι μία ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσει και ο Roberto Mancini ενόψει της κρίσιμης για τους Ιταλούς αναμέτρησης της Παρασκευής με αντίπαλο το Βέλγιο, με φόντο μία θέση στα ημιτελικά του EURO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Στην πραγματικότητα, χρειάζεται μία χρυσή τομή και των δύο, με τον Massimiliano Allegri να αποτελεί πιθανότατα το role model για τον Ιταλό ομοσπονδιακό προπονητή.

1992 ξανά;

Πριν τριάντα χρόνια, μία ομάδα εμφανίστηκε από το πουθενά και πήρε το EURO. Οι Δανοί, παρότι ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη φετινή διοργάνωση. Βρήκαν το σθένος, το κουράγιο και τη δύναμη να συνέλθουν και να προχωρήσουν. Μήπως έχουμε ξανά 1992 και δεν το γνωρίζουμε;

> Διάβασε ακόμη: Ο περιζήτητος Robin Gosens

Ο δυνατός Emil

Η Σουηδία αποκλείστηκε από την Ουκρανία αλλά ένα από τα στοιχεία που κρατάμε είναι η παρουσία του Emil Forsberg σε όλο το τουρνουά. Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πραγματοποίησε ένα φανταστικό EURO, με 4 γκολ σε 4 ματς.

Ο άλλος Hazard

Ο Thorgan Hazard δεν είναι κάποιο τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Συγκριτικά με τον αδερφό του, Eden, θα λέγαμε πως βρίσκεται αρκετές σκάλες ποιότητας πιο κάτω. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει καθοριστικός για το Βέλγιο έως τώρα. Και δείχνει πως μπορεί να έχει και συνέχεια.

> Διάβασε ακόμη: Ο μεγαλύτερος συλλέκτης αυτοκόλλητων Panini στην Ελλάδα

Alvaro, ο λυτρωτής

Αν μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε όλη την καριέρα του Alvaro Morata σε μια πρόταση, θα αρκούσε να πούμε ότι είναι ένας τύπος που δεν του αρέσουν τα εύκολα. Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να πουν πως αυτός μεταφράζεται απλά ότι είναι χασογκόλης, την ίδια στιγμή που μπορεί να πετύχει μόνο δύσκολα έως αδύνατα τέρματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Μετά το group stage όπου έκανε όσα λάθη θα μπορούσε να κάνει ένας επιθετικός, περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Και εκεί δε λάθεψε. Δε θα μπορούσε να δώσει καταλληλότερη απάντηση στους επικριτές του.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.