Ο περιζήτητος Robin Gosens

Ο αέρινος ποδοσφαιριστής της Αταλάντα και της εθνικής Γερμανίας έχει -δικαιολογημένα- τραβήξει το ενδιαφέρον των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.

Ο Robin Gosens εξελίσσεται στο EURO σε έναν από τους πρωταγωνιστές της εθνικής Γερμανίας αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης. Ο wing-back της Αταλάντα δεν είναι μία περίπτωση που προκαλεί έκπληξη - τουλάχιστον όχι για όλους όσοι παρακολουθούν τη θαυμάσια ομάδα του Μπέργκαμο, την τελευταία διετία.

Το προφίλ

Ο Robin Gosens γεννήθηκε στις Έμεριχ αμ Ράιν της Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία στις 5 Ιουλίου του 1994. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και φρόντισε να ενταχθεί στις ακαδημίες της Φορτούνα Έλτεν, προτού βρεθεί στην Ολλανδία και τα τμήματα υποδομής της ολλανδικής Φίτεσε. Αξίζει να αναφερθεί πως ο πατέρας του είναι Ολλανδός και ο ίδιος, πέρα από τη γερμανική, διαθέτει και την ολλανδική υπηκοότητα.

Στο Άρνεμ βρήκε τις συνθήκες αλλά και το κουράγιο να εξελιχθεί σαν παίκτης, έχοντας πρώτα βιώσει την απόρριψη από την αγαπημένη του Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκινά ουσιαστικά με το δανεισμό του από την Φίτεσε στην ΦΚ Ντόρντρεχτ, με την οποία βρέθηκε από τη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας στην Eredivisie. Ακολούθησε η μετακίνησή του στην Χέρακλες, τον Ιούνιο του 2015. Μετά από 60 ματς και 4 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του Άλμελο, ήρθε η στιγμή να μετακομίσει στο ιταλικό πρωτάθλημα και να γίνει κομμάτι του project που ακούει στο όνομα Αταλάντα.

Ακολούθησαν 4 χρόνια διαρκούς βελτίωσης τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα - τέτοιας, που ο Robin Gosens κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Γερμανίας από τον Joachim Löw, τον Αύγουστο του 2020. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, κάνει τη διαφορά για τη Νασιονάλμανσαφτ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι σειρήνες

Τόσο στο 3-4-2-1 του Gian Piero Gasperini, όσο και στο 3-4-3 του Löw, ο Gosens κάνει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη: Κάνει δική του όλη την αριστερή πλευρά, με ατελείωτες δυνάμεις, σωστές τοποθετήσεις και παρουσία και στις δύο περιοχές - μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει 22 γκολ και 15 ασίστ την τελευταία διετία (μιλάμε ουσιαστικά για έναν αμυντικό, οπότε αντιλαμβάνεσαι τη σημασία των παραπάνω αριθμών).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robin Gosens (@robingosens)

Μοιραία, οι μεγάλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον κοιτούν πιο ζεστά από ποτέ, με τον 26χρονο Γερμανό να μοιάζει έτοιμος για το επόμενο, σπουδαίο βήμα στην καριέρα του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023 και οι ετήσιες απολαβές του είναι μόλις €800.000.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robin Gosens (@robingosens)

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να είναι εκείνη που κοιτάζει πιο ζεστά από κάθε άλλον την περίπτωσή του, έχοντας μάλιστα έτοιμη μία πρόταση της τάξεως των 35 εκατ. Ευρώ. Την υπόθεση όμως φέρεται να παρακολουθούν από κοντά τόσο η Παρί Σεν Ζερμέν όσο και η Γιουβέντους. Στο παιχνίδι της διεκδίκησής του φημολογείται πως είναι και η πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ, με πιο διακριτικό -τουλάχιστον για την ώρα- τρόπο.

Μέχρι να συμβεί οτιδήποτε όμως, ο ίδιος βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τις έως τώρα καριέρας του: Η Γερμανία αντιμετωπίζει απόψε την Αγγλία, με φόντο μία θέση στα προημιτελικά του EURO. Και ο Robin Gosens ίσως βοηθήσει σε αυτό.

 

 


Διάβασε ακόμη για την κορυφαία 11άδα της φάσης των ομίλων στο EURO και την άνοδο και πτώση του Michel Platini.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.