Μπορεί η Αγγλία να πάρει το EURO;

It's coming home?

Η Αγγλία απέκλεισε την Γερμανία για τη φάση των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και όλοι έχουν την ίδια ακριβώς απορία. Μπορεί να κερδίσει το EURO; Η απάντηση μπορεί να είναι και θετική και, όχι, αυτή τη φορά δεν αποτελεί μόνο προσδοκία των οπαδών της.

Ομάδα με λύσεις, ομάδα που πείθει

Το Wembley έζησε μοναδικές στιγμές χθες το απόγευμα καθώς η ομάδα του Gareth Southgate μπόρεσε να επιβληθεί των πάντοτε υπολογίσιμων -και κακού δαίμονα των Τριών Λιονταριών- Γερμανών, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε όλους εκείνους που τη στηρίζουν. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Το έκανε με τρόπο κυνικό και ταυτόχρονα πειστικό, θυμίζοντας τη διαχρονική τακτική των χθεσινών της αντιπάλων. Ο Raheem Sterling άνοιξε το σκορ στο 75ο λεπτό, πιστοποιώντας πως πραγματοποιεί το τουρνουά της ζωής του, και έντεκα λεπτά αργότερα ο Harry Kane επισφράγισε τη νίκη. Ο φορ της Τότεναμ -μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- έσπασε το ρόδι στη διοργάνωση και το έκανε ακριβώς την καταλληλότερη στιγμή.

> Διάβασε ακόμη: Τα μαθήματα ζωής του Γαλλία-Ελβετία

Εκείνο που προκαλεί αισιοδοξία για τους Άγγλους είναι πως πείθουν, έχοντας πάρα πολλές λύσεις. Χθες για παράδειγμα ήταν ο Jack Grealish εκείνος που ξεκλείδωσε την άμυνα της Νασιονάλμανσάφτ, μαζί με τον Luke Shaw.

Στο ματς του Wembley δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι Marcus Rashford, Jadon Sancho, Mason Mount, Phil Foden και Jude Bellingham - με ό,τι μπορεί να αντιληφθεί κανείς για το εν λόγω γεγονός.

Είναι πια φαβορί

Το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, οι Άγγλοι θα παίξουν προημιτελικό με τους Ουκρανούς. Η ομάδα του Andriy Shevchenko ξεπέρασε το εμπόδιο των Σουηδών αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποιο φόβητρο. 

Αν το σκεφτείς, με τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Κροατία εκτός διοργάνωσης πια, η Αγγλία έχει μία χρυσή ευκαιρία για να φτάσει μέχρι το τέλος. Μοιάζει πιο έμπειρη από την Ιταλία του Roberto Mancini, πιο στιβαρή από το Βέλγιο και σίγουρα πιο έτοιμη από την Ισπανία.

> Διάβασε ακόμη: Ο μεγαλύτερος συλλέκτης αυτοκόλλητων Panini στην Ελλάδα

Καθόλου τυχαία, τα στοιχηματικά γραφεία τη δίνουν πλέον πρώτο φαβορί για το τρόπαιο. To αν θα τους επιβεβαιώσει ή αν θα τους διαψεύσει, θα φανεί στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, η διαδρομή θα είναι σίγουρα διασκεδαστική.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος