Ο Olivier Giroud και το καταραμένο νο.9 της Μίλαν

Η φανέλα του σέντερ φορ των Ροσονέρι είναι μία από τις πιο ποθητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αλλά ίσως υπάρχει ένα πρόβλημα.

Marco van Basten, George Weah, Filippo Inzaghi. Τρεις τεράστιες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με έναν κοινό παρονομαστή: Έγραψαν ιστορία φορώντας τη φανέλα με τον νο.9 της Μίλαν, κατακτώντας τρόπαια, γνωρίζοντας τη δόξα και ματώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτοί όμως ανήκουν στο λαμπερό παρελθόν των Ροσονέρι, οι οποίοι ευελπιστούν πως στο πρόσωπο του Olivier Giroud θα βρουν έναν άξιο συνεχιστή της παράδοσης των τεράστιων φορ που έχουν αγωνιστεί στην κοκκινόμαυρη πλευρά του Μιλάνου.

Πριν λίγα 24ωρα, ο διεθνής Γάλλος επιθετικός ανακοινώθηκε από την ομάδα του Μιλάνου, επιλέγοντας τη φανέλα με τον προαναφερθέντα αριθμό.

Από τον Inzaghi στον Torres

Όταν το 2012 ο Pippo Inzaghi κρεμούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, άπαντες περίμεναν πως η Μίλαν θα αποκτούσε έναν φορ τεράστιας κλάσης προκειμένου να τον αντικαταστήσει. Το νο.9 δόθηκε τελικά στον Alexandre Pato, ο οποίος έπαιξε μόλις 7 παιχνίδια με αυτή, πετυχαίνοντας 2 γκολ προτού φύγει τον Ιανουάριο για την Κορίνθιανς. Επόμενος κάτοχος της ήταν ο Alessandro Matri, που δεν μάγεψε ακριβώς με 1 τέρμα σε 18 παιχνίδια, πριν αποχωρήσει για τη Φιορεντίνα τον Γενάρη του 2014.

Το καλοκαίρι του '14, ο Fernando Torres ερχόταν με σκοπό να αναζωογονήσει την καριέρα του ως δανεικός από την Τσέλσι (για δύο μάλιστα χρόνια). Στο Σαν Σίρο πολλοί πίστεψαν πως θα κάνει θραύση με τον αγαπημένο του αριθμό στην πλάτη. Τα 10 ματς και το 1 γκολ δεν ήταν ακριβώς η επισφράγιση των προσδοκιών, με τον El Niño να αναχωρεί για τη Μαδρίτη και τη λατρεμένη του Ατλέτικο τον Ιανουάριο του 2015.

Ούτε Higuain, ούτε Piatek, ούτε Mandzukic

Επόμενος 'εκλεκτός' ήταν ο Βραζιλιάνος Luiz Adriano, που έπαιξε 26 ματς πριν επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα, για να τον διαδεχθεί ο Gianluca Lapadula. Παραδόξως, ο 26χρονος τότε (2016) Ιταλός striker τα πήγε συμπαθητικά με 8 γκολ σε 29 εμφανίσεις. Στη συνέχεια όμως δόθηκε δανεικός στην Τζένοα.

Κατά την επόμενη θερινή μεταγραφική περίοδο, η Μίλαν έβγαλε από τα ταμεία της €38.000.000 για να κάνει δικό της τον André Silva από την Πόρτο, προσφέροντάς του μάλιστα συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας. Για την ακρίβεια, ο Πορτογάλος είναι ακόμη παίκτης της ομάδας, αγωνίζεται όμως ως δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον Κροάτη Ante Rebić να έχει κάνει το ακριβώς αντίθετο δρομολόγιο. Ο Silva έπαιξε 25 φορές με τη Μίλαν, έχοντας 2 γκολ.

Ο Olivier Giroud και το καταραμένο νο.9 της ΜίλανGetty Images
ΜΙΛΑΝ ΝΟ 9 ΙΓΚΟΥΑΙΝGetty Images

Αν ένας ποδοσφαιριστής στο ιταλικό πρωτάθλημα έδειχνε ο πιο ικανός από όλους να σπάσει την κατάρα του αριθμού "9", αυτός ήταν ο Gonzalo Higuain, που στις 2 Αυγούστου 2018 αφίχθη ως δανεικός από τη Γιουβέντους. Προλάβε να βάλει 8 γκολ σε 22 ματς, πριν ο Maurizio Sarri τον καλέσει στην Τσέλσι τον αμέσως επόμενο Ιανουάριο.

Τη σκυτάλη από τον Αργεντινό πήρε ο Πολωνός Krzysztof Piatek, που προηγουμένως είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του με 13 τέρματα σε 19 συμμετοχές με την Τζένοα. Αρχικά ξεκίνησε να δικαιολογεί τα 35 εκατ. Ευρώ της μεταγραφής του αλλά σύντομα βυθίστηκε στη μετριότητα πριν πουληθεί τελικά στη Χέρτα Βερολίνου, 1,5 χρόνο πριν.

Ο Mario Mandzukic, που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ευελπιστούσε πως θα πετύχαινε. Ούτε αυτός τα κατάφερε. Ο 34χρονος Κροάτης έπαιξε σε 10 παιχνίδια, δίχως να καταφέρει να βρει δίχτυα, ενώ αναμένεται πάρα πολύ σύντομα να αποχωρήσει από το Μιλάνο. 

Ο Olivier Giroud δε φοβήθηκε να πάρει το ρίσκο. Το γεγονός όμως πως ακόμη και ο κατά τα άλλα ατρόμητος Zlatan Ibrahimovic προτίμησε τον αριθμό 11, θα έπρεπε να τον βάλει σε σκέψεις. Όλα όμως θα φανούν στο χορτάρι, εκεί ακριβώς δηλαδή που οι κατάρες λύνονται. Ή συνεχίζονται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος