Ο Zlatan Ibrahimovic χρόνια δεν κοιτά

Ο θρυλικός Σουηδός striker Zlatan Ibrahimovic αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός για τον ίδιο, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στην πρεμιέρα της Serie A, λίγο πριν τα 39 του χρόνια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά την Premier League, τη Bundesliga και τη La Liga, και η Serie A έκανε την πρεμιέρα της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στον πρώτο αγώνα της Μίλαν εναντίον της Μπολόνια (και τη νίκη των Ροσονέρι με 2-0), ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο παρά κάτι ημέρες 39χρονος (τα κλείνει στις 3 Οκτωβρίου) Zlatan Ibrahimovic.

Ο Ibra σημείωσε και τα δύο τέρματα της Μίλαν, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις του τη φετινή αγωνιστική χρονιά και αποδεικνύοντας πως η ηλικία του του επιτρέπει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να συνεχίσει στο κορυφαίο επίπεδο. Επιπροσθέτως, κανείς στο Μιλάνο δεν κρύβει τις φιλοδοξίες που υπάρχουν για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Αυτές επεκτείνονται από μία θέση που οδηγεί στο επόμενο Champions League μέχρι τη διεκδίκηση του Scudetto. Για να καταφέρουν κάτι τέτοιο οι Ροσονέρι, θα χρειαστούν σίγουρα την εμπειρία και την κλάση του Ibrahimovic, ο οποίος έχει σκοράρει 14 γκολ σε 22 ματς από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και επέστρεψε στο Μιλάνο

Ο Zlatan των στατιστικών

Ο σπουδαίος Σουηδός striker μετρά συνολικά 470 γκολ σε 763 παιχνίδια πρωταθλήματος, με μέσο όρο ένα τέρμα ανά 127,7 αγωνιστικά λεπτά. Έχει καταφέρει επίσης να σκοράρει για 22 σερί σεζόν σε κορυφαίες λίγκες, από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο με τη Μάλμε, στα τέλη των 90s. Επιπροσθέτως, έπιασε στην 16η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Μίλαν τους Daniele Massaro και Pietro Arcari, παρότι συνολικά έχει αγωνιστεί στο club λιγότερο από 3 χρόνια. Τέλος, ο Ibrahimovic, μαζί με τον Cristiano Ronaldo είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε κάθε λεπτό μίας αναμέτρησης (δηλαδή από το 1ο μέχρι το 90ο).

Ταπεινός όπως πάντα

"Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, γνωρίζω πως δούλεψα καλά και είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Κερδίσαμε και θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει περισσότερα γκολ. Αν ήμουν 20, θα είχα σημειώσει δύο ακόμη τέρματα. Δεν είμαι μεγάλος, είμαι σαν τον Benjamin Button, αρχίζω γέρος και θα πεθαίνω νέος. Μου αρέσει πολύ η ευθύνη. Δε θέλω να μιλούν οι άνθρωποι για την ηλικία μου. Θέλω να με συμπεριφέρονται όπως στους υπόλοιπους. Δεν έχει σημασία αν είμαι 38 ετών, θέλω να αντιμετωπίζομαι σαν 20χρονος" δήλωσε με τη γνωστή ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει ο Σουηδός επιθετικός μετά το ματς του San Siro, για να ακολουθήσει μία σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Αξίζει να αναφερθεί πως την αναμέτρηση της Μίλαν με την Μπολόνια παρακολούθησαν δια ζώσης 1.00 θεατές, ακολουθώντας ασφαλώς όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19. 


Διάβασε ακόμη για τους πρωταθλητές της Premier League στο Instagram, τον αληθινό Ronaldo που ήταν πραγματικό Φαινόμενο, έναν οδηγός για το αγγλικό πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 και τον τελευταίο μαέστρο των Βαλκανίων.


φωτογραφίες ©AC Milan 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear