Το πεπρωμένο περίμενε τον Daniil Medvedev

Ο 25χρονος Ρώσος τενίστας θριάμβευσε στο US Open.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2021

O Daniil Medvedev θριάμβευσε στον τελικό του US Open και έγινε ο πρώτος Ρώσος μετά τον Marat Safin (2000) που κατακτά το εν λόγω Gran Slam - το οποίο είναι και το πρώτο της καριέρας του. O 25χρονος τενίστας επικράτησε με 6-4, 6-4, 6-4 του Novak Djokovic στον τελικό της Νέας Υόρκης.

Κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι απέναντι στο νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και επιβεβαίωσε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως είναι ήδη το κεντρικό πρόσωπο στη διαφαινόμενη αλλαγή των ισορροπιών στην επόμενη ημέρα του αθλήματος. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

Ξεχωρίζει από το περασμένο καλοκαίρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ίσως ο πιο ικανός για να σπάσει το BIG-3 των Federer, Nadal και Djokovic. Έχει όμως ασφαλώς και αρκετούς ικανότατους αντιπάλους σε αυτό: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Nick Kyrgios και, φυσικά, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η κόντρα με τον Τσιτσιπά

Φυσικά, ο Daniil Medvedev μας είναι εξαιρετικά γνώριμος για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Η αρχή της αντιπαλότητας των δύο αθλητών ξεκίνησε το 2018, στο τουρνουά του Μαϊάμι, όταν ο Τσιτσιπάς αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Medvedev αφού ο δεύτερος μόλις τον είχε κερδίσει. Του είπε μάλιστα κάτι, που σύμφωνα με τον ίδιο τον Medvedev ήταν μία βρισιά στα ρώσικα, με την απάντησή του να είναι ένα λακωνικό "καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό", πριν ξεκινήσει μία έντονη λογομαχία.

"Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά κάνεις let, δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με. Κοίταξέ με. Δεν με κοιτάς" είπε ο Ρώσος τενίστας που κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά του Έλληνα, την ώρα που ο διαιτητής προσπαθούσε να τους ηρεμήσει.

Η κόντρα συνεχίστηκε το 2019, στη Σανγκάη. Ο Medvedev επικράτησε και πάλι, με τον Τσιτσιπά να λέει μετά το παιχνίδι πως ο Ρώσος "παίζει βαρετό τένις", προκαλώντας φυσικά την αντίδρασή του: "Ο Τσιτσιπάς; Αλήθεια; Είπε ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό; Ο καθένας έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Αν φαίνεται βαρετό σε κάποιον, τότε ok".

Προφανέστατα, με τους δύο τους να παίζουν πια στο κορυφαίο επίπεδο, θα έχουμε μπόλικα συναρπαστικά ματς στο μέλλον. Και αρκετά επεισόδια επίσης.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear