Το πρόβλημα με τον Novak Djokovic και τον κορονοϊό

Ίσως ο κορυφαίος τενίστας να πρέπει να αναθεωρήσει ελαφρώς την κοσμοθεωρία του.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Novak Djokovic είναι ο πιο επιτυχημένος τενίστας του πλανήτη την τελευταία δεκαετία και αδιαμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Παράλληλα όμως, εξελίσσεται σε μία τρομερά αμφιλεγόμενη -ίσως και επικίνδυνη- προσωπικότητα λόγω των απόψεών πάνω σε κάποια εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα, με τις δηλώσεις του Ορθόδοξου Σέρβου αθλητή να είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανορθόδοξες.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, ο 33χρονος σταρ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά το τουρνουά Adria Tour που ο ίδιος διοργάνωσε σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων. Ο Nole δεν ήταν ο μόνος που ασθένησε έπειτα από τους αγώνες καθώς την ίδια τύχη -ή πιο ορθά, ατυχία- είχαν και οι Grigor Dimitrov, Borna Ćorić και Viktor Troicki.

"Διοργανώσαμε το τουρνουά σε μια στιγμή ύφεσης του κορoνοϊού, πιστεύοντας ότι οι συνθήκες για τη φιλοξενία αγώνων στην Κροατία ήταν οι αρμόζουσες. Δυστυχώς, ο ιός είναι ακόμη παρών και πλέον συνιστά μια νέα πραγματικότητα, που προσπαθούμε ακόμη και τώρα να αντιμετωπίσουμε αλλά και να ζήσουμε μ’ αυτή. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα χαλαρώσουν με τον καιρό, ώστε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Λυπάμαι βαθύτατα για κάθε ξεχωριστό κρούσμα επιμόλυνσης από τον ιό. Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία κανενός και ότι όλοι θα είναι καλά" ανέφερε μετά από τα αποτελέσματα του τεστ του ο Djokovic αλλά το κακό είχε γίνει.

Μάλιστα, αυτό δεν ήταν το μόνο αθλητικό δρώμενο στο οποίο ενεπλάκη το τελευταίο διάστημα. Πριν από αυτό και μερικές εβδομάδες νωρίτερα, συμμετείχε σε έναν αγώνα μπάσκετ προς τιμήν του Σέρβου προπονητή  Dejan Milojevic. Στο συγκεκριμένο ματς επίδειξης έπαιξε και ο φόργουορντ της Παρτίζαν Nikola Jankovic, ο οποίος εμφάνισε πριν λίγες ημέρες συμπτώματα κορονοϊού και, τελικά, ήταν θετικός στο τεστ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Αμέσως μετά από αυτό, θα πίστευε κάποιος ότι ο Djokovic θα καθόταν στα "αυγά" του και θα απέφευγε την επαφή με τον πολύ κόσμο, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης. Αλλά όχι. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά τένις στο Βελιγράδι αλλά και σε έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου κατευθείαν μετά από αυτό - από το οποίο ανέβηκαν και μπόλικα βίντεο και φωτογραφίες στα social media όπου αγκαλιάζεται με συμπαίκτες και φίλους.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά δείγματα της ανευθυνότητας του Djokovic, που αποδεδειγμένα έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων ανθρώπων καθώς και την εμπιστοσύνη των αρχών στα αθλητικά τουρνουά γενικότερα.

Το πρόβλημα με τον Novak Djokovic και τον κορονοϊό

Κατά πάσα πιθανότητα είναι απλά τα απόνερα της γενικότερης κοσμοθεωρίας του: Ακολουθεί μία περίεργη για αθλητή κορυφαίου επιπέδου διατροφή με λαχανικά, φασόλια, λευκά κρέατα, ψάρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και όσπρια, μαγειρεύοντας πάντοτε ο ίδιος το φαγητό του ακόμη και στα ταξίδια του, εμπιστεύεται αμφιβόλου επιστημονικού υποβάθρου γκουρού για πάσης φύσεως προβλήματα και, κυρίως, έχει δηλώσει αντιεμβολιαστής. Πριν από λίγο καιρό, εντός του παγκόσμιου lockdown, η σύζυγός του Jelena είχε ποστάρει στο Instagram ένα "ψεκασμένο" βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι αναλύεται η σχέση του κορονοϊού με τα δίκτυα 5G και μπόλικες ακόμη θεωρίες συνωμοσίας, καταδεικνύοντας προς τα πού κυμαίνονται οι απόψεις του ζεύγους Djokovic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on


Διάβασε ακόμη γιατί όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s και για τον μοναδικό στο είδος του Pete Maravich.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.