Στον Άγιαξ βρήκαν τον επόμενο Neymar

Ο Βραζιλιάνος Antony τρελαίνει κόσμο στο Champions League και όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ετοιμάζεται να απλώσει χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του.

Ο Άγιαξ δείχνει για ακόμη μία χρονιά πως μπορεί πάντοτε να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brand names του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας αποκλειστικά τον δικό του δρόμο και ξεπερνώντας τις κάθε φορά μεταγραφικές απώλειες που ακολουθούν κάθε καλή του σεζόν. Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της φετινής του εξαιρετικής -μέχρι τώρα- πορείας ακούει στο όνομα Antony Matheus dos Santos

Αν μέχρι τώρα δεν τον γνώριζες, πιθανότατα θα άκουσες γι' αυτόν μετά το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Αίαντας πέρασε νικηφόρα από την Βεστφαλία χάρη στο θωρηκτό που ακούει στο όνομα Sebastien Haller (ναι, τον ίδιον παίκτη που πέρυσι ξέχασαν να δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα, αμέσως μετά την απόκτησή του) και την κλάση του Dusan Tadic.

Αλλά κυρίως χάρη στην εκπληκτική -μία ακόμη- εμφάνιση του Antony, που δημιούργησε και τα τρία γκολ της ομάδας του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μοίρασε κάμποσες σακούλες στους ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας, μία εκ των οποίων άλλαξε και την αριθμητική ισορροπία του παιχνιδιού, προκαλώντας την αποβολή του Mats Hummels.

Το προφίλ

Ο 21ετών αριστεροπόδαρος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός από το Σάο Πάουλο αποκτήθηκε από την ομώνυμη ομάδα το καλοκαίρι του 2020, έναντι σχεδόν 16 εκατ. Ευρώ. 

Ήταν ήδη βασικό στέλεχος της ομάδας της πόλης του, έχοντας μεγαλώσει και μάθει μπάλα στο προάστιο Οσάσκο. Και τι μπάλα. Το στόρι του δε διαφέρει και πολύ από εκείνο πολλών άλλων αστεριών από τη Λατινική Αμερική: Ξεκίνησε να παίζει με παπούτσια που η μητέρα του είχε "δανειστεί" από το κατάστημα υποδημάτων που εργάζεται, προτού βρεθεί στις ακαδημίες της Σάο Πάουλο και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα της. 

Εκεί, τον είχε υπό την προστασία του ο Dani Alves, συμβουλεύοντάς τον μάλιστα πως μία μετακίνηση στον Άγιαξ μόνο καλό θα έκανε στην εξέλιξή του και κατ' επέκταση στην καριέρα του.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s

Οι πρώτοι του μήνες στο Άμστερνταμ ήταν ικανοποιητικοί, δίνοντάς του μάλιστα την ευκαιρία να συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή Ομάδα της Βραζιλίας - στο Τόκιο η Σελεσάο πήρε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο μάλιστα ο Antony έκανε και τατουάζ στο μηρό του.

Το επόμενο βήμα

Φέτος όμως έχει ξεκινήσει τη χρονιά θέλοντας να αποδείξει σε όλους πως είναι το next best thing του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, έχοντας πιθανότατα στο πίσω μέρος του μυαλού του μία θέση στην εθνική Βραζιλίας για το επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ

Το μαγικό του αριστερό πόδι, το vision του γηπέδου, η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός (ή και πολλών συχνά), οι μαγικές ντρίμπλες και οι πάσης φύσεως εμπνεύσεις ασφαλώς δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τα μεγαλύτερα clubs του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Ήδη φημολογείται πως η Λίβερπουλ είναι διατεθειμένη να βγάλει ακόμη και 100 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία της για να προλάβει Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν που φαίνεται να γλυκοκοιτάζουν επίσης την περίπτωσή του. Μέχρι να εγκαταλείψει όμως το Άμστερνταμ -όποτε κι αν συμβεί αυτό- είναι βέβαιο πως ο Antony θα συνεχίζει να σκορπά ποδοσφαιρική μαγεία. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος