Κι αν ο Mario Balotelli ξαναβρήκε τη φόρμα του;

Μαζί με το κέφι του φυσικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Δεκεμβρίου 2021

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Mario Balotelli είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων στον 21ο αιώνα. Δεν χωρά επίσης αμφιβολία, ότι μιλάμε για μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες ακριβώς της ίδιας χρονικής περιόδου. Ο Ιταλός επιθετικός, πρώην σταρ των Ίντερ, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και αρκετών ακόμη ομάδων, μοιάζει αναγεννημένος στην Τουρκία με τη φανέλα της νεοφώτιστης Αδάνα Ντεμιρσπόρ, που πλέον βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Στο τελευταίο μάλιστα παιχνίδι της ομάδας του και στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Γκεζτέπε, ο τρελο-Μάριο, σκόραρε με έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή (κυριολεκτικά, η μπάλα έπιασε ταχύτητα 123 χλμ/ώρα), πιστοποιώντας πως θυμίζει -έστω και λίγο- κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του. 

Αρχικά, να πέσει το βίντεο:

Αναγέννηση ή ακόμη μία μικρή αναλαμπή;

Ο 31χρονος επιθετικός έφτασε έτσι τα 7 γκολ σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος (έχει και δύο ασίστ). Στόχος του ίδιου, όπως αποκάλυψε και ο προπονητής του στην Αδάνα Ντεμιρσπόρ, Vincenzo Montella (ναι, ο πάλαι ποτέ Αεροπλανίνο της Ρόμα), ο Balotelli έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή του στην εθνική ομάδα.

Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης εθνική Ιταλίας που η αλήθεια είναι ό,τι ζορίζεται στο γκολ και έχει μπει σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του Κατάρ

> Διάβασε ακόμη: Γιατί η Μπαρτσελόνα παίρνει τον Ferran Torres

Ο Montella, μιλώντας στο Goal, τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος με τον ρυθμό που δουλεύει ο -μέχρι αυτή τη στιγμή- πρώην Ιταλός διεθνής τους τελευταίους μήνες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OCWsport Podcast (@ocwsport)

Ο προπονητής επιβεβαίωσε ότι ο Balotelli ονειρεύεται την επιστροφή στη Σκουάντρα Ατζούρα τόσο για τα προκριματικά όσο και για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τόνισε ότι θα βοηθήσει τον παίκτη του στην προσπάθεια να φτάσει μέχρι εκεί.

Κι αν ο Mario Balotelli ξαναβρήκε τη φόρμα του;

"Έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο σύστημά μας, η κατάστασή του βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Δουλεύει σκληρά και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Έχει την επιθυμία να επιστρέψει στην εθνική ομάδα και ως προπονητής, αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Θα δουλέψουμε περαιτέρω για να πετύχει τον στόχο του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο coach Montella, που περιμένει ασφαλώς να δει ακόμη περισσότερα από τον striker του, γνωρίζοντας καλά ποιος είναι ο Mario Balotelli. Από την καλή και από την ανάποδη φυσικά.

> Διάβασε ακόμη: 10 σπουδαίες ατάκες για το ποδόσφαιρο

Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον ίδιο τον super-Mario, το ίδιο ισχύει και για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Roberto Mancini. Και η αλήθεια πως στο παρελθόν είχαν τα θεματάκια τους:

Μία εθνική Ιταλίας με Balotelli πάντως, θα είναι πολύ πιο διασκεδαστική. Κανείς δεν έχει αμφιβολία γι' αυτό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας