Τι περιμένουμε στα playoffs του ΝΒΑ

Όλα όσα θα καθορίσουν τη φετινή postseason του ΝΒΑ.

Μετά από μία άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν, τα playoffs του ΝΒΑ είναι εδώ, με το πρώτο τζάμπολ να γίνεται για τη φετινή postseason στις 12 Απριλίου, με τα play-ins, και στις 16 Απριλίου για την τελική φάση του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Το Esquire παρουσιάζει κάποιες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από όλους και ίσως καθορίσουν τον τελικό νικητή.

Γιάννης και πάλι;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως κερδίσει φέτος το τρίτο βραβείο MVP της κανονικής σεζόν και τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με τους Milwaukee Bucks. Ο Greek Freak μετά από μία ακόμη κυρίαρχη σεζόν, οδηγεί τους πρωταθλητές, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Κακά τα ψέμματα, όλα εξαρτώνται από αυτόν στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και εμείς γεμίζουμε με υπερηφάνεια για τον φανταστικό αυτό τύπο και τα όσα πετύχει μέχρι σήμερα.

Οι Memphis Grizzlies του Ja Morant στη μεγάλη σκηνή

Ο Ja Morant πριν λίγο καιρό εξέφρασε τη δυσφορία του, σχετικά με το γεγονός πως τα αμερικανικά media δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε με την ομάδα του. Ο 22χρονος γκαρντ θέλει τα φώτα πάνω του και πολύ καλά κάνει, καθώς οι Grizzlies είναι φρέσκοι, εντυπωσιακοί και νέοι (μ.ο. ηλικίας του ρόστερ τα 24,4 έτη).

Τα ξαδέρφια των Splash Brothers

Όταν ο Klay Thompson επέστρεφε στο παρκέ τον Γενάρη, μετά τον τραυματισμό του, πολλοί πίστεψαν πως οι Golden State Warriors ήταν έτοιμο για την επιστροφή τους. Θα υπήρχε βλέπεις η επανένωση των Splash Brothers και η δημιουργία -και πάλι- του Big Three μαζί με Draymond Green και Steph Curry. Αυτό μέχρι σήμερα έχει συμβεί για μόλις 11 λεπτά, και πάλι λόγω τραυματισμών. 

Τι περιμένουμε στα playoffs του ΝΒΑ

Το γεγονός δημιούργησε περισσότερο χώρο για τους υπόλοιπους όμως: Andrew Wiggins, Kevon Looney, Jordan Poole, Gary Payton II, Nemanja Bjelica και Otto Porter Jr. δείχνουν έτοιμοι και για τα playoffs. Τότε, το σύνολο του Steve Kerr είχε εντάξει στο δυναμικό της τον Kevin Durant, αμέσως μετά τη χρονιά του ρεκόρ των 73 νικών αλλά και των χαμένων τελικών απέναντι στους Cavaliers των LeBron James και Kyrie Irving.

Αναζητώντας τη σκληράδα στο Μαϊάμι

Οι Heat μπαίνουν στην postseason σαν το νο.1 της Ανατολής και άπαντες στη Φλόριντα περιμένουν από την ομάδα να δείξει τον ατσάλινο χαρακτήρα και τα κότσια που είχε παρουσιάσει στη σεζόν της Φούσκας, όπου και έφτασε μέχρι τους Τελικούς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miami HEAT (@miamiheat)

Ο Jimmy Butler είναι πάντοτε ο  Jimmy Butler, ο Tyler Herro εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους έκτους παίκτες της λίγκας και ο Max Strus έκανε την breakout season του. Οπότε, θεωρητικά πάντοτε, οι Miami Heat χρειάζονται πια ισχυρότερη θέληση. Αν τη βρουν ίσως εκπλήξουν τους πάντες.

Ώρα για Luka Doncic

Οι Dallas Maverciks, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ στη σύνθεσή τους, δεν έχουν προχωρήσει ποτέ πιο πέρα από τον πρώτο γύρο. Μήπως ήρθε η ώρα να συμβεί και αυτό; Ειδικά από τη στιγμή που ο 23χρονος γκαρντ δείχνει να αποδίδει καλύτερα από ποτέ στα παιχνίδια που πραγματικά πρέπει.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΝΤΑΛΑΣGetty Images

Φέτος μάλιστα, αναμένεται να λάβει τεράστια βοήθεια -μεταξύ άλλων- από τον Jalen Brunson, που μοιάζει έτοιμος για μεγάλα πράγματα ενόψει και της επερχόμενης free agency.

Η υποθετική κυριαρχία των Harden και Embiid 

Για τους λάτρεις της στατιστικής, όταν το superstar ντουέτο των Philadelphia 76ers βρίσκεται μαζί στο παρκέ, η ομάδα του Doc Rivers κυριαρχεί των αντιπάλων της με 15,9 πόντους/ 100 κατοχές. Αυτό ίσως βοηθήσει και στην postseason. 

Jokic με ενισχύσεις

Ο Nikola Jokic παρουσιάζεται καλύτερος από ποτέ, ακόμη κι από τη σεζόν που κέρδισε το βραβείο του MVP. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 2.000 πόντους, 1.000 ριμπάουντ και 500 ασίστ σε μία μόνο αγωνιστική χρονιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Ασφαλώς, ο Σέρβος σέντερ δεν αρκεί από μόνος του για κάτι σπουδαίο για τους Denver Nuggets, ειδικά από τη στιγμή που ο Jamal Murray και -πιθανότατα- ο Michael Porter Jr. δεν θα παίξουν καθόλου φέτος. Στο Ντένβερ ποντάρουν μεταξύ άλλων στον rookie Bones Hyland, για τον οποίο ευελπιστούν να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με αυτούς της κανονικής περιόδου.

Phoenix Suns σε redemption tour

Οι Suns θα προσπαθήσουν να γίνουν η 15η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που θα κερδίσουν το πρωτάθλημα, έχοντας προηγουμένως χάσει στους Τελικούς. Οι τελευταίοι που κατάφεραν κάτι τέτοιο είναι οι Warriors, τη σεζόν 2016-17.

ΝΤΕΒΙΝ ΜΠΟΥΚΕΡ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΝΒΑPhoenix Suns

Παράλληλα και συμπληρωματικά με τους Suns, ο Devin Booker ίσως είναι ο πιο  under-the-radar υποψήφιος για MVP της χρονιάς, γράφοντας 26.8 π., 5 ρ. και 4,8 ασίστ.

Ο κομβικός πάγκος των Toronto Raptors

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toronto Raptors (@raptors)

Στον πρώτο γύρο των playoffs οι πρωταθλητές του 2019 Toronto Raptors θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Philadelphia 76ers. Στα ματς της σειράς ίσως αποδειχθεί σημαντική η βοήθεια των παικτών του πάγκου τους - αξίζει να σημειωθεί πως το franchise από τον Καναδά είναι πρώτο στη λίστα με τον χρόνο συμμετοχής των βασικών του παικτών, με τους Fred VanVleet, Pascal Siakam, OG Anunoby, Scottie Barnes και Gary Trent Jr. να παίζουν τουλάχιστον 37,9 λεπτά έκαστος.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.