Μπορεί η Λίβερπουλ να κατακτήσει τα πάντα;

Πόσο κοντά (ή πόσο μακριά) βρίσκεται πραγματικά η ομάδα του Jürgen Klopp από το φετινό quadruple.

Πριν από δύο περίπου μήνες, ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ Jürgen Klopp ανέφερε σε μία συνέντευξη τύπου πως "είναι τρελό να σκεφτόμαστε από τώρα κάτι τέτοιο", σχετικά με την προοπτική η ομάδα του να κάνει τη φετινή σεζόν το περιβόητο quadruple. Να κερδίσει δηλαδή 4 τίτλους στις σημαντικότερες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, έκανε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για τον τελικό του Παρισιού. Τι ισχύει όμως για τις υπόλοιπες προκλήσεις που υπάρχουν;

Με μόλις λίγες εβδομάδες να απομένουν για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς, το συγκρότημα από το Μέρσεϊσάιντ έχει ανοιχτά τα μέτωπα της Premier League, του Champions League, του FA Cup, ενώ έχει ήδη στην τροπαιοθήκη της το League Cup (EFL Cup), από τις 22 του περασμένου Φεβρουαρίου.

"Ξέρεις, δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη θέση. Κανείς στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν το έχει καταφέρει και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως να νιώσω. Είναι περίπλοκο" συμπλήρωνε στην προαναφερθείσα συνέντευξη ο Klopp, που πια βλέπει πως μπορεί να φτάσει μέχρι τον ποδοσφαιρικό παράδεισο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας τολμήσουμε κάποιες προβλέψεις. 

Champions League: Ένα βήμα από το Παρίσι

Οι Κόκκινοι χρειάζονται μόλις 2 καλά παιχνίδια για να φέρουν στο Άνφιλντ μία ακόμη κούπα με μεγάλα αυτιά, την 7η της ιστορίας τους. Μετά το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ έχουν αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να είναι εκείνοι που θα εξασφαλίσουν μία θέση για την Πόλη του Φωτός και τον τελικό της 28ης Μαΐου. Αν τα καταφέρουν, θα είναι ο 4ος τελικός στην καριέρα του Klopp, ο οποίος έτσι θα ισοφαρίσει σε τέτοιους ιερά τέρατα όπως οι Marcello Lippi, Alex Ferguson, Miguel Muñoz και Carlo Ancelotti.

Βέβαια, ακόμη κι αν η Λίβερπουλ περάσει αλώβητη από το Estadio de la Cerámica της Βιγιαρεάλ, δεν θα έχει και τόσο εύκολο έργο. Βλέπεις, τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μάντσεστερ Σίτι δείχνουν εξίσου αποφασισμένες για το φετινό Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πιθανότητες κατάκτησης: 50%

Premier League: Κυνηγώντας την Σίτι

Στο πρωτάθλημα Αγγλίας, με 5 αγωνιστικές να απομένουν, η Λίβερπουλ βρίσκεται έναν πόντο πίσω από την ομάδα του Pep Guardiola - κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η απόστασή τους ήταν 14 βαθμοί. Ένα εντυπωσιακό σερί 10 νικών όμως έφερε τους Κόκκινους στο σημείο που βλέπουν τον τίτλο. 

Για να συμβεί αυτό, η Λίβερπουλ θα πρέπει να κερδίσει και όλα τα εναπομείναντα ματς (με Νιούκαστλ, Τότεναμ, Άστον Βίλα, Σαουθάμπτον και Γουλβς), ευελπιστώντας παράλληλα σε στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Γαλάζιοι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη τις Λιντς, Νιούκαστλ, Γουλβς, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.

Πιθανότητες κατάκτησης: 35%

Κύπελλο Αγγλίας: Και πάλι απέναντι στην Τσέλσι

Στις 14 Μαΐου, οι Reds θα παραταχθούν στο Wembley με σκοπό να κερδίσουν για 8η φορά το Κύπελλο Αγγλίας, σε έναν τελικό-επανάληψη του αντίστοιχου για το EFL Cup, με αντίπαλο δηλαδή ξανά την Τσέλσι.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν, ο Jürgen Klopp θα τεθεί απέναντι στον συμπατριώτη του και ιδιότυπο συνοδοιπόρο Thomas Tuchel (τον αντικατέστησε τόσο στον πάγκο της Μάιντζ όσο και σε εκείνον της Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Πιθανότητες κατάκτησης: 60%

Οι ομάδες που σάρωσαν τα πάντα

Το quadruple δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως κάποιες θρυλικές ομάδες του παρελθόντος που το κατάφεραν -τουλάχιστον στις χώρες που υπάρχουν δύο Κύπελλα, όπως η Αγγλία και η Γαλλία- καθώς και αυτές που ολοκλήρωσαν το εξίσου σημαντικό treble.

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Πρώτη από αυτές η σπουδαία Σέλτικ του 1967. Έπειτα, ο Άγιαξ της σεζόν 1971-72 και η Αϊντχόβεν, τη σεζόν 1987-88. Αρκετά μετά, υπήρξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1988-99), η Ίντερ (2009-10) αλλά και δύο ακόμη ομάδες που το έκαναν εις διπλούν: Η Μπαρτσελόνα (2008/09 και 2014/15) και η Μπάγερν Μονάχου (2012/12 και 2019/20).

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.