Η επόμενη Λίβερπουλ του Jürgen Klopp

Ένας δυνατός πυρήνας νεαρών παικτών, μία ομάδα δυσαρεστημένων ποδοσφαιριστών και όλα όσα θα αποτελέσουν την Λίβερπουλ 2.0 που οραμαματίζεται ο Γερμανός προπονητής.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Φεβρουαρίου 2022

Την περασμένη Κυριακή και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλεϊ, η Λίβερπουλ μετά από πάρα πολύ καιρό εμφανίστηκε πλήρης. Ο Jürgen Klopp είχε στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και, όχι, όπως λένε τα δημοσιογραφικά κλισέ δεν είναι κανέναν ευχάριστο πονοκέφαλο ως προς την επιλογή της ενδεκάδας. Περισσότερο από κάθε τι, ο 54χρονος Γερμανός προπονητής αντίκρισε μία εικόνα από το μέλλον: Έχει τόσους πολλούς κορυφαίους παίκτες που δε γίνεται να χωρέσουν στο αρχικό σχήμα. 

'Ένα τέλειο απόγευμα' αλλά όχι για όλους

Το γεγονός πως οι Κόκκινοι έχουν ετοιμοπόλεμο όλο το ρόστερ με το φινάλε της σεζόν να είναι μπροστά, θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστον ελπιδοφόρο.

> Διάβασε ακόμη: Ένα μεταγραφικό τσίρκο γύρω από τον Erling Haaland

Ο ίδιος ο Klopp μετά το ματς του Turf Moor έκανε λόγο για ένα τέλειο απόγευμα: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Βρεθήκαμε όλοι εδώ, λερώσαμε τς εμφανίσεις μας και πήραμε τη νίκη. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος".

Η Λίβερπουλ κυνηγά 4 στόχους και έχει πια 24 ποδοσφαιριστές, όλους ικανούς να μπουν στην αρχική ενδεκάδα. Οι δύσκολες αποφάσεις είναι μπροστά για τον άνθρωπο που καταρτίζει κάθε φορά το σύνολο που βρίσκεται στη σέντρα κάθε ματς. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι κατά της Μπέρνλεϊ υπήρξε (ελεγχόμενη) δυσαρέσκεια από τους Joe Gomez και Curtis Jones που δε χώρεσαν καν στην αποστολή. Το ίδιο συνέβη και με τους  Takumi Minamino και Divock Origi. Και οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν βοηθήσει την ομάδα στο κοντινό και πιο μακρινό παρελθόν και είναι δικαιολογημένο να νιώθουν από πίκρα έως απογοήτευση.

Αυτή ακριβώς όμως είναι και η δύναμη που έχει στα χέρια του ο Klopp, αρκεί να θέσει τους όρους του rotation του στις ορθές βάσεις. "Δεν μπορώ καν να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ήμασταν όλοι εδώ" παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου. Το πόσο θα κρατήσει κάτι τέτοιο βέβαια, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες και οι απουσίες είναι άλλωστε μέρος του παιχνιδιού. 

Η Λίβερπουλ 2.0

Ζόρικες αποφάσεις και ραγισμένες καρδιές θα είναι επίσης στο πρόγραμμα, αυτό είναι δεδομένο. Θα υπάρξει μουρμούρα, γκρίνια και σκυθρωπά πρόσωπα στον πάγκο και την εξέδρα. Όλα αυτά όμως δε σημαίνουν πως ο προπονητής των Reds δεν κοιτά και το μέλλον. Αυτό που στους στενούς του συνεργάτες αποκαλεί ως Liverpool 2.0 - ασχέτως αν ο ίδιος θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. 

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έναν πυρήνα νεαρών παικτών, ικανών να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας και τη δυνατότητα να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στο μέλλον. Οι Luis Diaz και Diogo Jota είναι δίχως δεύτερη σκέψη τέτοιοι. Το ίδιο και οι μέσοι Harvey Elliott και Fabio Carvalho - 18 και 19 ετών αντίστοιχα. Ή ο 22χρονος Ibrahima Konaté που μοιάζει ήδη ο φυσικός διάδοχος του Joël Matip. 

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου

Η ηλικία των παικτών του λοιπόν ίσως παίξει το ρόλο του κομβικού για τον Klopp παράγοντα που θα πυροδοτήσει το launching της Λίβερπουλ 2.0. Και αυτό θα συμβεί, με γκρίνιες ή χωρίς αυτές. Υπάρχουν βλέπεις και οι μεταγραφικές περίοδοι, που ως γνωστόν δεν ενδείκνυνται μόνο για αγορές αλλά και για πωλήσεις.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας