Jose Mourinho, γεννημένος νικητής

O Special One οδήγησε την Ρόμα στο Europa Conference League και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του.

Ο τελικός του Europa Conference League μόλις έχει λήξει και οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν στο χορτάρι του Kombëtare των Τιράνων - όλοι, εκτός από τον αλλοπρόσαλλο Gianluca Mancini που έχει βαλθεί για κάποιον δικό του λόγο να πλακωθεί με τους συμπαίκτες του. Πίσω από αυτούς, ένας άκρως συναισθηματικός Jose Mourinho γιορτάζει ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα: Έγινε ο μόλις 2ος προπονητής της ιστορίας που κατακτά 5 ευρωπαϊκούς τίτλους μετά τον Giovanni Trapattoni. Είναι όμως ο μοναδικός που έχει πάρει και τα τρία σημαντικότερα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Με τον δικό του τρόπο

Ο Special One υπενθυμίζουμε πως έχει κερδίσει τόσο το Champions League (δύο φορές), όσο και τα Europa League και Κύπελλο UEFA. Παράλληλα, φρόντισε να επεκτείνει το αήττητο ρεκόρ του σε ευρωπαϊκούς τελικούς, σε μία πορεία που ξεκινά το 2003 με την Πόρτο και καταλήγει στη χθεσινή επικράτηση επί της Φέγενορντ, με 1-0, χάρη σε γκολ του Nicolò Zaniolo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

"Αυτή η επιτυχία με την Ρόμα είναι κάτι πολύ, πολύ ιδιαίτερο για μένα. Είναι άλλο πράγμα να κερδίζεις όταν το περιμένουν όλοι και διαφορετικό να συμβαίνει όταν το κάνεις έτσι. Είναι κάτι που σε κάνει αθάνατο, νιώθεις μοναδικά" έλεγε ο ίδιος ο Mou μετά το ματς, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως θα συνεχίσει στην Αιώνια Πόλη, ανεξαρτήτως των προτάσεων που θα έχει. 

"Ο στόχος στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και ο Mourinho ξέρει να κερδίζει. Είναι serial winner και έδωσε στη Ρόμα ξανά ζωή" σχολίασε ο πρώην μέσος της Μπάγερν Μονάχου, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι, Owen Hargreaves, στο BT Sport και δε θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής στο σχόλιό του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

Πράγματι, ο Mourinho είναι νικητής, ασχέτως αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το attitude, τον τρόπο του και τις μεθόδους του. Μόνο και μόνο το γεγονός πως φτάνει ξανά στην κορυφή, 20 χρόνια μετά την πρώτη φορά μιλά από μόνο του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος