Η Alex Morgan είναι κάτι παραπάνω από καλή ποδοσφαιρίστρια

Η Alex Morgan είναι το κορίτσι που αγωνίστηκε για την εξίσωση των μισθών στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Γράφει: Esquire Editors 29 Ιουνίου 2022

Γεννημένη στις 2 Ιουλίου του 1989, η εντυπωσιακή 32 χρονη επιθετικός, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι επαγγελματίας μοντέλο, με μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της μόδας. Αντ’ αυτού, η Alex Morgan επέλεξε να ασχοληθεί με τον ανδροκρατούμενο χώρο της μπάλας και να αναδειχθεί μάλιστα σε μια από τις καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες παίκτριες στον κόσμο. Η Alex είχε επιλέξει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια από τα μόλις επτά της χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, έγραψε προς τη μητέρα της, μην έχοντας δει ποτέ της γυναικείο ποδόσφαιρο:"Μαμά, αυτό που θέλω είναι να παίξω ποδόσφαιρο... Με αγάπη, η Άλι σου..."

Από τις πρώτες μισθωτές στο χώρο του ποδοσφαίρου

Πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας από το Berkeley. Από τις πιο δυνατές και αποφασιστικές παρουσίες είναι η πρώτη που αγωνίστηκε για την εξίσωση των μισθών στο γυναικείο ποδόσφαιρο στις Η.Π.Α.

Σε ηλικία 17 ετών, η Αμερικανίδα φορ κλήθηκε στην Εθνική U-20 των ΗΠΑ, και από τότε έχει συνεχή παρουσία στο αντιπροσωπευτικό γυναικείο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει αναδειχθεί κορυφαία παίκτρια από τη FIFA το 2013, ενώ έχει παραλάβει και τη "Χρυσή Μπάλα".

Έχει γράψει εφτά παιδικά βιβλία. Το 2018 δοκίμασε και τον... κινηματογράφο! Πρωταγωνίστησε σε ταινία με τίτλο "Alex & Me", φυσικά με αντικείμενο το ποδόσφαιρο και την προσπάθεια μιας μικρής κοπέλας να πετύχει τους στόχους της.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος