O Nick Kyrgios δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει

Ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες τενίστες είναι στα προημιτελικά του Wimbledon και έχει κάνει όλον τον κόσμο να ασχολείται μαζί του.

O Nick Kyrgios πραγματοποιεί στα 27 του την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και έχει φτάσει ήδη μέχρι τα προημιτελικά του Wimbledon, αποκλείοντας μάλιστα και τον Στέφανο Τσιτσιπά σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, τενίστας παίζει εκπληκτικά στο γρασίδι και με όπλο το εξαιρετικό του σερβίς έχει βάλει πλώρη για τον ημιτελικό με τον Nadal.

Για να τα καταφέρει μέχρι εδώ έχει δεχθεί μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, ενώ κάθε του αγώνας γίνεται αφορμή για τη συζήτηση του τι είναι νόμιμο και ηθικό στο τένις. Το Bad Boy του παγκοσμίου τένις δεν έχει καμία σχέση με τους παλαιότερους "ανήθικους" του αθλήματος. Ο McEnroe μπορεί να μην σταματούσε ποτέ τις βρισιές, όμως ήταν τουλάχιστον συνεπής με το άθλημα του.

Ο Kyrgios από την άλλη για χρόνια έδειχνε μια άνευ προηγουμένου οκνηρία, τόσο μέσα στο παιχνίδι του, όσο και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Έχει χάσει τουρνουά, για να παίξει FIFA, έχει τσακωθεί με κάθε παίκτη στο tour, ακόμα και με τον φίλο του, Στέφανο Τσιτσιπά και έχει βρεθεί πολλές φορές κοντά στο σημείο της απόσυρσης. Την επόμενη εβδομάδα παρεμπιπτόντως, ξεκινά η δίκη με την πρώην κοπέλα του η οποία τον κατηγορεί ότι της είχε ασκήσει βία στις τελευταίες τους διακοπές. Παράλληλα, μετά τη νίκη του στον 4ο γύρο του Wimbledon, ο Kyrgios αποκάλυψε ότι πριν από μερικά χρόνια ο μάνατζερ του, τον μάζευε από τις pubs στις 4 το πρωί, γιατί την επόμενη μέρα αγωνιζόταν με τον Rafa Nadal. Οι ρακέτες που έχει σπάσει είναι αμέτρητες, το ίδιο και οι τσακωμοί με κοινό και διαιτητές.

> Διάβασε ακόμη: Όλα για το γρασίδι, λίγο πριν από το Wimbledon

Η Daily Mail πρόσφατα τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο κρετίνο του παγκόσμιου τένις, όμως δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει. "Χρειαζόμαστε ένα τσίρκο για αυτόν τον κλόουν" είχε πει πριν από χρόνια ο Federer, για να τον περιγράψει. Φέτος, ζει τη ζωή στο έπακρο. Πήρε το Australian Open στο διπλό των ανδρών, μαζί με τον παιδικό του φίλο Θανάση Κοκκινάκη και έκτοτε βρήκε ξανά το ενδιαφέρον του για το άθλημα. 

Όταν έπρεπε να χαρεί, μίλησε για την κατάθλιψη

Αμέσως μετά τη νίκη, μίλησε για την κατάθλιψη, το εσωτερικό κακό που τον κατατρώει και εκρήγνυται με τους πιο ανεξέλεγκτους και ασυνήθιστους τρόπους. Ουσιαστικά, ομολόγησε ότι δε μπορούσε να αντέξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος του τένις προσπαθούσε πάντα να έχει στο πρόσωπό του, όχι έναν άνθρωπο αλλά έναν τενίστα, ένα προϊόν προς πώληση που συμμορφωνόταν με ορισμένους κανόνες. Τα υπόλοιπα δεν είχαν σημασία. Πράγμα που σίγουρα φωτίζει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τον ατελείωτο κατάλογο δηλώσεων, ακόμη και απαράδεκτων χειρονομιών και πράξεων νευρικότητας για τις οποίες είναι γνωστός. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Ο ντροπιαστικός τσακωμός του με τον Wawrinka

Σύμφωνα με πολλούς ακόμα και σήμερα η πιο ντροπιαστική είναι αυτή που έκανε προς τον Stan Wawrinka κατά τη διάρκεια του Montréal Masters 1000. Εκεί στο φιλέ προκάλεσε τον Wawrinka υπονοώντας ότι η φίλη του τον είχε απατήσει με τον Κοκκινάκη. Η ποινή καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του γηπέδου, μαζί με την κατηγορία ότι ο αντίπαλός του, που τότε ήταν γύρω στα τριάντα του, συνευρίσκονταν με κορίτσια πολύ νεαρά γι' αυτόν. Μια απολύτως ντροπιαστική συμπεριφορά, η οποία είχε τεράστια απήχηση και για την οποία του επιβλήθηκε πρόστιμο και αποβολή για 28 ημέρες από την ATP. 

Σύμφωνα με πολλούς, ο Nick Kyrgios είναι το μεγαλύτερο ανεκμετάλλευτο ταλέντο στην ιστορία του τένις, σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της σύγχρονης εποχής, χάρη στη μοναδική ευαισθησία της ρακέτας και την ικανότητά του να επιτίθεται στον αντίπαλο. Ο Kyrgios είναι οπλισμένος με ένα τρομακτικό σερβίς, είναι απρόβλεπτος και ευφάνταστος, διαθέτει ένα απίθανο forehand, είναι εξαιρετικά επιδέξιος στο φιλέ και έχει δείξει συχνά μια απερίσκεπτη αδιαφορία για τον κίνδυνο στις πιο ευαίσθητες καταστάσεις, κάτι που του δίνει τρομερό αβαντάζ στα κρίσιμα (8-0 φέτος στα deciders).

Στο αγαπημένο του γρασίδι, μοιάζει με μάγο και πλέον έχει αναγκάσει όλον τον κόσμο να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Τον αγαπάς ή τον μισείς, ο Kyrgios είναι αυτός και δεν θα αλλάξει ποτέ. Τα γήπεδα γεμίζουν σε κάθε εμφάνισή του, φέτος έχει ανέβει περίπου 100 θέσεις στην Παγκόσμια Κατάταξη, χωρίς προπονητή ή ομάδα γύρω του, και απέχει 3 νίκες από τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Είτε τον βλέπεις στα χειρότερα του, όταν παρατούσε τα games στη μέση, είτε τώρα που οι ρουκέτες του σοκάρουν τον κόσμο, ο Kyrgios δεν θα αλλάξει ποτέ. Μετά την πρόκριση στον προημιτελικό πάντως δήλωσε ότι χρειάζεται το κρασί του.


 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος