Ποιος θα υποδεχτεί τον Μίλτο Τεντόγλου στο αεροδρόμιο;

Ο μεγαλύτερος έλληνας αντιστάρ μεγάλωσε στα Γρεβενά, στην εποχή των λάθος ειδώλων.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε να "χάσει" στο αγώνισμά του από τον Φεβρουάριο όταν και κατετάγη 2ος στο Silver Indoor Tour που έγινε στην Τσεχία. Ο έλληνας πρωταθλητής είναι πραγματικός κυρίαρχος σε ένα από τα πιο διάσημα αγωνίσματα του στίβου, όμως αυτό δεν τον έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε κάνοντας παρκούρ στα Γρεβενά. Μπορεί ο κορυφαίος μηκίστας να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς αθλητές στην Ελλάδα, όμως αναρωτιόμαστε πόσοι (και ποιοι) άραγε θα τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο μετά το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ...

Ο Τεντόγλου στο Όρεγκον ήταν εκπληκτικός. Όλα του τα άλματα ήταν σε τροχιά νίκης, του έλειπε ωστόσο το μεγάλο, που έψαχνε από τα προκριματικά. "Δε μου ξέφυγε ένα άλμα. Θα ήταν ντροπή να νικήσω με 8,32. Και μετάλλιο να μην έπαιρνα, το ίδιο θα ήταν": Ο Τεντόγλου μετά το ρεσιτάλ δηλώσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επέστρεψε. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, είτε νικά στο τελευταίο άλμα, είτε χάνει από το πουθενά.

Ο πιο ράθυμος σταρ του Παγκόσμιου Αθλητισμού μπορεί να μην έχει ανάγκη κανέναν στο αεροδρόμιο, όμως η δημιουργία σταρ των ριάλιτι πρέπει κάποια στιγμή να μας απασχολήσει.

> Διάβασε ακόμη: Πόσο cool μπορεί να είσαι Μίλτο Τεντόγλου;

Ναι, δε μπορεί κανείς να απαγορεύσει την υποδοχή στους "ήρωες" του Άγιου Δομίνικου, όμως και αυτοί κάπως έγιναν ήρωες. Η συνεχής προβολή τους και η υπερανάλυση από το σύνολο των ΜΜΕ μεταξύ άλλων είναι που τους κατασκευάζει. Είναι και η ίδια που ασχολείται με τον Τεντόγλου μόνο κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Σαν ένα κουμπί που ανοίγει και κλείνει ανάλογα με την επιτυχία ή μη των αθλητών. Εκείνου παρεμπιπτόντως, μάλλον δεν του καίγεται καρφί για όλα αυτά.

Η δική του οπτική

"Καλύτερα ρε παιδιά, δεν μπορώ την πολυκοσμία", είχε σχολιάσει σχετικά με την ανυπαρξία του κόσμου στο Ελ. Βενιζέλος μετά τον θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μεγαλύτερος έλληνας αντιστάρ γεννήθηκε στην εποχή των λάθος ειδώλων και αυτό μπορεί να μην του στερήσει απολύτως στερήσει από τις επόμενες επιτυχίες του, όμως οφείλει τουλάχιστον να προβληματίσει -αν όχι να αλλάξει- εμάς τους υπόλοιπους. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.