O Στέφανος Τσιτσιπάς έβρισε τον προπονητή του. Ε και;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μέσα στο court είναι ο προπονητής του Στέφανου και όχι ο μπαμπάς του.

Και ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι τον Τσιτσιπά. Δεν τον θυμούνται μια ολόκληρη χρονιά στην οποία έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο τενίστα, ωστόσο στην πρώτη στραβή, είναι όλοι εκεί. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε χθες την 53η νίκη του στο Tour για το 2022 και προχώρησε στο τουρνουά της Βιέννης. Η επικράτησή του ωστόσο, κόντρα στο Novak, στιγματίστηκε από όσα είπε στον Απόστολο Τσιτσιπά μετά από ένα break που υπέστη. 



Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μέσα στο court είναι ο προπονητής του Στέφανου

Είναι δεδομένο ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις εκρήξεις του προς τους διαιτητές ή προς το box του έχει αδικήσει πολύ τον εαυτό του στον αγωνιστικό χώρο. Εντούτοις, αυτό απέχει πολύ από το κράξιμο που τρώει τις τελευταίες ώρες επειδή "έβρισε τον πατέρα του". Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μέσα στο court δεν είναι ο πατέρας του, αλλά ο προπονητής του. Είναι εκ του αποτελέσματος ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αμείβεται πολύ καλά για να κάνει αυτή τη δουλειά, ξέρει τις ιδιοτροπίες του πρωταθλητή του και μαζί έχουν φέρει τρομερά αποτελέσματα. Προπονεί άλλωστε δίχως αμφιβολία τον κορυφαίο έλληνα τενίστα όλων των εποχών. Δεν δικαιολογούνται έτσι οι εκφράσεις που ακούστηκαν στη Βιέννη, όμως είναι σημαντικό να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, δήθεν να συγκλονιζόμαστε και να κρίνουμε τον Τσιτσιπά ως το μεγαλύτερο κωλόπαιδο. Ή τουλάχιστον όχι μόνο για αυτό.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έβρισε τον προπονητή του. Ε και;SEBASTIEN NOGIER / EPA

Η πνευματική έκπτωση της Next Gen και τα νέα ήθη στο άθλημα

Φυσικά κανείς εκ των μεγάλων του αθλήματος δεν είχε τέτοια ξεσπάσματα προς τους προπονητές του, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει ολόκληρη τη νέα γενιά του τένις. Πέρυσι, ο Medvedev -μέχρι πρότινος Νο1 στον κόσμο- ούρλιαζε και έδιωξε τον προπονητή του, Gilles Cervara, από το γήπεδο. Φυσικά οι δυο τους συνέχισαν τη συνεργασία τους και άφησαν την κακή στιγμή στο παρελθόν. Για να μη μιλήσουμε για όσα κάνει ο Kyrgios σε κάθε παιχνίδι. Είναι απίθανα όσα μπορούν να συμβούν σε ένα μυαλό την ώρα που η καρδιά χτυπά με 200 παλμούς και ο Απόστολος Τσιτσιπάς, όπως και κάθε προπονητής αυτού του επιπέδου, το γνωρίζει καλά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Τα παραπάνω προφανώς δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως η νέα κανονικότητα του τένις. Οι αθλητές της Next Gen οφείλουν να δουλέψουν πολύ πνευματικά για να πλησιάσουν την ωριμότητα της προηγούμενης γενιάς ώστε να μπορέσουν να φτάσουν και στο peak της απόδοσής τους. 

Αντί επιλόγου, τα λόγια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τα χρόνια που τον προπονούσε ο πατέρας του

Τέλος, διαβάζοντας όλο αυτό το κράξιμο στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη δήθεν επίθεση στον πατέρα του, θυμήθηκα τη συνέντευξη που είχε δώσει φέτος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην ΕΡΤ, όταν θυμήθηκε τα χρόνια που τον προπονούσε ο πατέρας του. "Ήταν πολύ δύσκολο και για μένα και για τον πατέρα μου. Η ισορροπία του να κρατάς τους ρόλους του πατέρα και του προπονητή είναι δυσβάσταχτη και πολύ εύκολα μπορείς να τη χάσεις. Δεν ήταν καθόλου διακριτές οι διαφορές, γιατί κάθε φορά που μαλώναμε στο γυμναστήριο, η ένταση ερχόταν και στο σπίτι".

Τροφή για σκέψη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος