Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, ο Παναθηναϊκός βγήκε "κερδισμένος"

Ο καλύτερος Ολυμπιακός της χρονιάς δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από την Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από το αμφισβητούμενο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο ήταν ντέρμπι κανονικό. Το -10 που είχε βρεθεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στη φετινή Superleague και ο αήττητος Παναθηναϊκός έκαναν την πρώτη αιώνια αναμέτρηση της χρονιάς, να μοιάζει διαφορετική από κάθε άλλο ντέρμπι που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία. Στα χαρτιά η ομάδα του Jovanovic ήταν το φαβορί, ο Ολυμπιακός του Michel όμως έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Ο καλύτερος μέχρι στιγμής Ολυμπιακός 

Ο Ολυμπιακός από πλευράς τακτικής ήταν εξαιρετικός στη Λεωφόρο. Στο πρώτο ημίχρονο άφησε την κατοχή στον Παναθηναϊκό, είχε όμως τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και ήταν η ομάδα που σημείωσε τις δύο καλύτερες φάσεις με τον Μασούρα και τον James Rodrigues. 

Hwang In-beom και James Rodrigues ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου για την ομάδα του Ολυμπιακού και κάθε επίθεση πέρναγε από τα πόδια τους. Ανασταλτικά, ο 19χρονος Ndoj απέδειξε για μια ακόμη φορά, γιατί έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Michel ήταν ακόμα καλύτερη. Απείλησε σε αρκετές φάσεις την εστία του εξαιρετικού Brignoli, ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την έχασε ο Παναθηναϊκός με τον Sporar στο 79ο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων. 

Στο 84ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Pep Biel, έπειτα από ασίστ του El Arabi. Στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι η ομάδα του Michel έπαιρνε αυτό που άξιζε από τον αγώνα. Οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν για 90 λεπτά να ελέγξουν το παιχνίδι απόλυτα. Τα χαφ του ήταν όλα σε εξαιρετική ημέρα, ενώ το διάβασμα του παιχνιδιού από το τεχνικό επιτελείο ήταν σεμιναριακό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο ότι δεν έπαιξε καλά, όσο ότι περιορίστηκε από τον αντίπαλό του. Ίσως για πρώτη φορά στο φετινό αψεγάδιαστο πρωτάθλημα που κάνει. 

Αναμφίβολα λάθος του Avila, αναμφίβολα αυστηρό το πέναλτι

Και κάπου εκεί, ήρθε η παράνοια. Σε ένα πραγματικά τελειωμένο παιχνίδι, λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του 6ου και τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, ο Avila εντελώς αχρείαστα γύρισε το χέρι του προς τα πίσω, βρίσκοντας στο στήθος τον Ιωαννίδη, δημιουργώντας μια 100% αμφισβητούμενη φάση. Οι ειδικοί θα αμφιταλαντεύονται για μέρες για την απόφαση για πέναλτι, όμως η ευθύνη του αμυντικού του Ολυμπιακού είναι δεδομένη. Το σφύριγμα είναι φυσικά τουλάχιστον αυστηρό και τα όσα ακολούθησαν έφεραν χάος. O Sporar σκόραρε στο 101ο λεπτό και το παιχνίδι έληξε μέσα σε ντελίριο.

Όσα ακολούθησαν

Ο Ολυμπιακός απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, κάτι που φαίνεται να απομακρύνεται όσο περνάνε οι ώρες, ενώ το ζήτημα έγινε και πολιτικό με τον κ. Βρέντζο να κάνει λόγο για "καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία". Ύστερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε Δ.Σ. για να ξεκαθαριστεί το ποια θα είναι η αντίδραση του Ολυμπιακού και ανέφερε ότι είναι έτοιμος να φέρει αλλαγές. 

Το αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι ήταν εξαιρετικό. Ο Ολυμπιακός ήταν για πρώτη φορά φέτος εξαιρετικός και δείχνει ότι επιστρέφει. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να διατηρήσει το +10 από τον αιώνιο αντίπαλο και το +6 από την ΑΕΚ, σε μια αγωνιστική που λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί, έμοιαζε εντελώς χαμένη. Το αγωνιστικό σκέλος ολοκληρώθηκε, ωστόσο το ντέρμπι συνεχίζεται πλέον εκτός γηπέδων με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.