Να πού οφειλόταν το beef Michael Jordan και Charles Barkley

Ο Michael Jordan κάνει μούτρα εδώ και περίπου μια δεκαετία στον άλλοτε φίλο του, Charles Barkley.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Δεκεμβρίου 2022

Μπορεί να ήταν συμπαίκτες στην Dream Team του 1992 και για πολλά χρόνια να ήταν αυτοκόλλητοι εκτός παρκέ, ωστόσο ο Michael Jordan και ο Charles Barkley είδαν την σχέση τους να περνά μια μεγάλη κρίση.

Μαζί μοιράστηκαν την αγάπη τους για το γκολφ, τον τζόγο και την διασκέδαση εκτός παρκέ και ήταν πάντα πολύ καλοί φίλοι. Όπως είναι γνωστό, αυτή η φιλία τελείωσε πριν από 10 χρόνια, όταν ο Barkley έκανε κριτική στις διοικητικές ικανότητες του Air. 

Τι δήλωσε ο Barkley στο Bleacher Report

Σε συνέντευξή του στο Bleacher Report, ο Barkley αποκάλυψε ότι οι δυο τους ψυχράνθηκαν αφού ο ίδιος άσκησε κριτική στον Jordan στην εκπομπή του TNT Inside the NBA. "Είναι μια πραγματικά ατυχής κατάσταση για μένα και αυτόν", δήλωσε ο Barkley στο Bleacher Report. "Αλλά θα κάνω τη δουλειά μου, πρώτα απ' όλα, γιατί δε μπορώ να κριτικάρω άλλους προπονητές και γενικούς διευθυντές και να του δίνω συγχωροχάρτι επειδή είναι ο καλύτερός μου φίλος. Απλά δε μπορώ να το κάνω αυτό. Αυτό που είπα ήταν: "Ο Michael πρέπει να περιβάλλεται από καλύτερους ανθρώπους. Και ανησυχώ για το αν θα είναι επιτυχημένος".

Αφού ο Barkley έκανε αυτά τα σχόλια, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και "δεν ήταν μια ευχάριστη συζήτηση". Οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει έκτοτε. "Πίστευα ότι θα ξεχαστεί, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας", δήλωσε ο Barkley. "Και αυτός είναι πεισματάρης - και εγώ είμαι πεισματάρης - και αυτό είναι όλο".

Σύμφωνα πάλι με τον Barkley, ο "ψυχρός πόλεμος" συνεχίστηκε όταν οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά κανένας από τους δύο Hall of Famer δεν ήταν πρόθυμος να κάνει το πρώτο βήμα. Από την πλευρά του, ο πρώην σέντερ των Suns έχει τουλάχιστον σκεφτεί να σπάσει τη σιωπή του. "Πιθανότατα θα έλεγα: "Έι, ξέρεις, αυτό που είπα, το πίστευα. Λυπάμαι που το παρεξήγησες και ας ξεπεράσουμε αυτό το γαμημένο και ας επιστρέψουμε στο γκολφ και στη διασκέδαση", είπε.

Η τότε ανάλυση του Barkley δεν ήταν πάντως και τόσο άστοχη, καθώς οι Σάρλοτ έχουν φτάσει μόνο δύο φορές στα πλέι οφ την τελευταία δεκαετία όπου και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας