O Messi περίμενε 20 χρόνια για να δείξει τα αυτιά του

Όπως σημειώνουν όσοι τον ξέρουν καλά, ο Lionel Messi δεν συμπαθεί εδώ και 20 χρόνια του Louis Van Gaal και υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος.

Σπάνια ο Lionel Messi είναι προκλητικός στους πανηγυρισμούς του. Σίγουρα ο πιο iconic είναι εκείνος κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2017. Τότε είχε σκοράρει ένα buzzer beater και έδειξε τη φανέλα με το Νο. 10 στο Μπερναμπέου. Πέντε χρόνια μετά ο Messi με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής σκόραρε το 2-0 κόντρα στην Ολλανδία και έτρεξε μπροστά από τον πάγκο της Ολλανδίας δείχνοντας τα αυτιά του. 

Στη συνέχεια η Ολλανδία ισοφάρισε και αν στα πέναλτι κατάφερνε να προκριθεί πιθανότατα το τρολάρισμα που θα δεχόταν θα ήταν τεράστιο, όμως τώρα απλά αναρωτιόμαστε τι ήταν αυτό που τον ώθησε να γίνει προκλητικός. Η ιστορία φαίνεται ότι πηγαίνει 20 χρόνια πίσω.

Μια ιστορία από το 2002 και τον 15χρονο Lionel Messi

Ο Louis Van Gaal ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2002, όταν μόλις είχε αποχωρήσει ο Rivaldo. Η Μπάρτσα ήταν σε περίοδο ανανέωσης και υπέγραψε ως αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου, τον Juan Roman Riquelme. Ο Αργεντίνος ήταν το είδωλο του Lionel Messi μεγαλώνοντας και το ότι θα τον "έβρισκε" στην ανδρική ομάδα που αγωνιζόταν, ήταν μεγάλη υπόθεση για εκείνον. 

Ως εδώ όλα καλά. Ο Louis Van Gaal δε λάτρεψε ποτέ όμως τον Riquelme. Σύμφωνα με τον Guardian, είχε χαρακτηρίσει τη μεταγραφή του "πολιτική κίνηση" μετά τη δημόσια διαμάχη με τον Rivaldo. Τον άφηνε είτε εκτός ενδεκάδας, είτε σε λάθος θέση και ο 15χρονος τότε Messi ήταν έξαλλος μαζί του. Ο Ολλανδός φυσικά δεν άντεξε για πολύ στο Καμπ Νου, καθώς αποχώρησε μετά από 6 μήνες αφήνοντας την ομάδα στη 12η θέση. 

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα Josep Minguella δήλωνε το 2020: "Μερικές φορές ο Leo ερχόταν για μπάρμπεκιου και θυμάμαι μια φορά που ήρθαν ο Riquelme, ο Rochemback, ο Motta και κάποιοι άλλοι παίκτες και ακόμα βλέπω τον Messi να κάθεται στο κάτω μέρος του τραπεζιού και να κοιτάζει τον Riquelme σαν να ήταν ο Ιησούς Χριστός. Για εκείνον ο Riquelme ήταν το μεγάλο του είδωλο, ήταν αριστεροπόδαρος και έπαιζε στη θέση 10 στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Leo τον κοίταζε μόνο επειδή ήταν πολύ ντροπαλός, έπρεπε να του βγάλεις με το ζόρι τα λόγια." 

Ο πανηγυρισμός του Messi ήταν 20 χρόνια στα σκαριά. Έδειξε τα αyτιά του στον προπονητή που του στερούσε τον αγαπημένο του παίκτη και το έκανε με στυλ. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος