Είναι ο Emiliano Martínez ο πιο μισητός ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή;

Υπήρξε ο πιο αντιπαθητικός -με διαφορά- παίκτης του Μουντιάλ και σήμερα η συμπεριφορά του φαίνεται να του βάζει εμπόδια.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Δεκεμβρίου 2022

Ο Emiliano Martinez ήταν μετά τον Messi ο σημαντικότερος λόγος που η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ για τρίτη φορά στην ιστορία της. Στον τελικό κόντρα στη Γαλλία έκανε την απόκρουση του αιώνα μιας και η επέμβαση στο σουτ του Kolo Muani άξιζε ουσιαστικά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Και στη συνέχεια ήρθε το σόου, η ασέβεια και οι ασταμάτητες προκλήσεις. 

Τα mind games που έκανε στον 19χρονο Tchouameni μπορεί να είναι μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο όσα ακολούθησαν μετά το πέρας του τελικού ήταν πέρα για πέρα αδικαιολόγητα. Κορόιδεψε αρκετές φορές on camera τον Kylian Mbappe, ο οποίος του είχε βάλει 4 γκολ στο μεταξύ και τοποθέτησε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα του τουρνουά, στα γεννητικά του όργανα, για να πανηγυρίσει.  

O πρώην γάλλος διεθνής Rami, τον χαρακτήρισε πιο μισητό άνθρωπο στον κόσμο και αμέσως ξεκίνησε μια μεγαλύτερη συζήτηση. "Ο Mbappé τους πλήγωσε τόσο πολύ που πανηγυρίζουν τη νίκη επί της εθνικής μας ομάδας περισσότερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο...", έγραψε ο πρώην αμυντικός της Γαλλίας στα stories του στο Instagram. Σε ένα από αυτά τα μηνύματα, ο Rami δήλωσε ότι ο Μαροκινός Yassine Bounou - που βρίσκεται σήμερα στη Σεβίλλη - άξιζε περισσότερο το Χρυσό Γάντι, "επειδή έχει δεχθεί τρία λιγότερα γκολ από τον Martinez". Από την πλευρά του, και με αφορμή τη διαμάχη για τον πανηγυρισμό του μετά το παιχνίδι με το τρόπαιο, ο Martinez απάντησε ότι η αφορμή για την εμφάνισή του προκλήθηκε από τις αποδοκιμασίες των Γάλλων όταν παρέλαβε το βραβείο. 

Προβλήματα στην ομάδα του

Ο Unai Emeri, προπονητής στην Άστον Βίλα φαίνεται ότι ενοχλήθηκε πολύ από τις αντιδράσεις του Martinez. Δήλωσε αμέσως ότι θα του μιλήσει σχετικά, αλλά τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να του βάλει πωλητήριο, καθώς δεν τον θέλει στην ομάδα του. Μάλιστα οι πληροφορίες από το Νησί αναφέρουν ότι ο Bono βρίσκεται ήδη στην λίστα για την αντικατάστασή του. 

Ο Emiliano Martinez μπόρεσε να αμαυρώσει την κορυφαία στιγμή της καριέρας του με όσα έκανε μετά τη λήξη του Μουντιάλ και μπορεί να χάσει τη θέση του από την ομάδα του, μοιάζει παρόλα αυτά να απολαμβάνει την αγάπη όλης της Αργεντινής και η θέση του στα γκολπόστ της Αλμπισελέστε δύσκολα θα γίνει επισφαλής.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear