Ένα γλυκόπικρο φινάλε για τον Tom Brady

Ο σταρ του αμερικανικού football αυτήν τη φορά σίγουρα έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 02 Φεβρουαρίου 2023

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα για έναν πρωταθλητή από το να οργανώσει το τέλος της καριέρας του. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες και το φινάλε για τους αθλητές που εντυπωσίαζαν με την ωριμότητα τους στους αγωνιστικούς χώρους, συχνά μοιάζει εφιαλτικό. Ο Tom Brady αμφιταλαντεύτηκε για το τέλος της καριέρας του πολλές φορές την τελευταία δεκαετία. Και όταν τελικά το είπε, δεν ήταν καν έτοιμος για αυτό. Χθες λοιπόν το (ξανα)έκανε.

Πέρυσι τέτοια μέρα ο GOAT του αμερικανικού Football ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του. Δεν είχε καταφέρει ωστόσο να "σκοτώσει" τον αθλητή μέσα του. Τι κι αν είχε φτάσει τα 44. Ο Brady ήταν το απόλυτο ίνδαλμα για όσα πετύχαινε εντός και εκτός γηπέδων για περίπου 23 χρόνια. Πέρυσι πιστεύαμε ότι θα αντέξει εκτός γηπέδων. Ότι ο σκληρός Quarterback θα επιστρέψει σπίτι, σε αυτό που κάποτε μοιραζόταν με μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη και τα παιδιά τους. 

Δεν τα κατάφερε και αυτή ήταν ήταν η μεγαλύτερη αδυναμία του. Μπόρεσε μέσα σε έναν χρόνο να χαλάσει μια ολόκληρη καριέρα; Σίγουρα όχι. Άλλωστε αυτά που πέτυχε τόσο με τους αγαπημένους του New England Patriots, όσο και με τους Tampa Bay Buccaneers δεν ξεγράφουν. 

Αντιθέτως, γράφτηκαν πολλά για το τέλος του με την Gisele Bündchen, μέχρι και για το ότι εκείνη δεν ήταν ικανοποιημένη από τη σεξουαλική τους ζωή. Το πρώην πλέον ζευγάρι ξεκίνησε να βγαίνει το 2006 και οι δύο προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις διαφορές τους προτού φτάσουν στο οριστικό διαζύγιο τον Οκτώβριο του 2022.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο 45χρονος Brady πρόλαβε να εμφανιστεί επικριτικός ακόμα και προς τις σχέσεις της κόρης του, ούτε στο γήπεδο ήταν ο ίδιος παίκτης με αποτέλεσμα η διάρκεια της συμμετοχής του στους αγώνες να περιοριστεί. Αν και μπόρεσε πολλές φορές στο παρελθόν να νικήσει τον χρόνο και να επιμηκύνει την απίθανη καριέρα του, αυτό δεν κατέστη εφικτό φέτος. Και μαζί με το Football έχασε και την εξωγηπεδική ζωή του. 

Φέτος τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά από ό,τι στην πρώτη του απόσυρση. Ένας πολύ πιο συνειδητοποιημένος Brady φρόντισε να φιλήσει τους γονείς του μετά το τελευταίο του παιχνίδι, σα μικρό παιδί και χαμογελαστός πια από το σπίτι του, ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της καριέρας του.

Τώρα πια θα έχει όλο τον χρόνο να ασχοληθεί με τον εαυτό του και να επουλώσει τις πληγές του 2022. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος