Όσα έγιναν στα πρώτα παιχνίδια των '16' του Champions League

Τι γεύση μας αφήνουν τα πρώτα παιχνίδια, ενόψει των ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League;

Esquire Team
Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 24 Φεβρουαρίου 2023

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "16" του Champions League ολοκληρώθηκαν και σχεδόν τα πάντα είναι αμφίρροπα. Πέντε από τα οκτώ ζευγάρια φαίνεται ότι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το απόλυτο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στο Άνφιλντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης να περνά επιβλητικά από την έδρα της Λίβερπουλ. Ας θυμηθούμε παρακάτω όσα έγιναν.

Τα ανοικτά ζευγάρια

Τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στο ένα γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των νοκ-άουτ, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Στο παιχνίδι που ξεχώρισε από την πρώτη ημέρα η Μπάγερν μπόρεσε να φύγει νικήτρια από το Παρίσι στην επιστροφή του Mbappe στην αγωνιστική δράση. Το γκολ του πρώην "παριζιάνου" Coman χάρισε τη νίκη στους Βαυαρούς, που είχαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Στη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου η Παρί θα κυνηγήσει την ανατροπή με τον Neymar να είναι αμφίβολος.  

Ταυτόχρονα, η Μίλαν υποδεχόταν την Τότεναμ σε ένα πραγματικά αμφίρροπο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε παράλληλη πορεία στα πρωταθλήματά τους και θέλουν την ευρωπαϊκή συνέχεια για την επιτυχία της σεζόν. Στο Σαν Σίρο η Μίλαν κέρδισε με 1-0 χάρη στο γκολ του Diaz στο 7ο λεπτό και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο επαναληπτικός στο Tottenham Hotspur Stadium θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου. 

Το ζευγάρι της Ντόρτμουντ με την Τσέλσι ήταν εξαρχής ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, καθώς κανείς δε γνώριζε σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν οι "Μπλε" μετά τις χειμερινές μεταγραφές. Η Τσέλσι υπό τη διοίκηση Todd Boehly έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ομάδες στον κόσμο και θέλει σιγά-σιγά να δει αποτελέσματα και στο γήπεδο. Οι Βεστφαλοί όμως δημιούργησαν μια επική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και κατάφεραν να "κλέψουν" τη νίκη με 1-0, με τον Adeyemi να σκοράρει στην αντεπίθεση και η ρεβάνς του Στάμφορντ Μπριτζ στις 7 Μαρτίου έχει πάρει ήδη φωτιά.

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στη Γερμανία στον απόηχο της ισοπαλίας της με τη Νότιγχαμ και ήθελε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Εντούτοις, η Λειψία της έβαλε δύσκολα και επιβεβαίωσε το ντεφορμάρισμα της μετά την αποχώρηση του Cancelo. O Haaland δε βρήκε δίχτυα και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1. Στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ, στις 14 Μαρτίου, η Σίτι είναι φυσικά το φαβορί, αλλά στο Champions League, τίποτα δεν είναι σίγουρο. 

Την ίδια ώρα η Ίντερ έκανε το καθήκον της κερδίζοντας 1-0 την Πόρτο στο Μιλάνο με γκολ του Lukaku που μετά το κράξιμο στο Μουντιάλ δείχνει ότι επανέρχεται. Το δεύτερο παιχνίδι στην Πορτογαλία, στις 14 Μαρτίου, θα είναι δύσκολο για τους παίκτες του Simone Inzaghi. O Onana ήταν άλλωστε εκπληκτικός στην Ιταλία, κρατώντας το 0 πίσω. 

Και οι "σίγουροι"...

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις για άλλη μια χρονιά και μετά τον πρώτο γύρο στο Βέλγιο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί στα προημιτελικά. Ο έλληνας γκολκίπερ ήταν σταθερός στην αρχή της αναμέτρησης με την Μπριζ και στη συνέχεια οι "Αετοί" της Λισαβόνας έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση, κερδίζοντας με 2-0. 

Η Νάπολι κάνει καλύτερη σεζόν και από τα χρόνια του Maradona, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Με ηγέτες τους Kvaratskhelia και Osimhen οι Ναπολιτάνοι καλπάζουν προς το πρωτάθλημα και με τους ίδιους πρωταγωνιστές πέρασε με 0-2 από την Φρανκφούρτη. Η ρεβάνς στον ιταλικό νότο, στις 15 Μαρτίου, αναμένεται να είναι μια μεγάλη γιορτή. 

Champions League σημαίνει Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης σημαίνει Champions League. Ακόμα και όταν όλα έμοιαζαν εφιαλτικά για τη Βασίλισσα, αυτή βρήκε και πάλι τη λύση. Στην επανάληψη του περυσινού τελικού του Champions League, η Ρεάλ αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ και στο πρώτο 20λεπτο στο Άνφιλντ βρέθηκε πίσω με 2-0. Σε ένα γήπεδο που συνήθως κατηφορίζει, η Ρεάλ όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά ταρακούνησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με έναν επιβλητικό μονόλογο. Έβαλε δύο γκολ πριν το ημίχρονο, χάρη στον απίθανο Vinicius και διέλυσε την ομάδα του Klopp με 2-5 με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2022, Karim Benzema να κάνει "όργια". Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου η Ρεάλ μπορεί να κάνει μέχρι και διαχείριση δυνάμεων, αφού κυνηγά την Μπαρτσελόνα στη La Liga. 


 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος