Ένα ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα στο Champions League

Το Giuseppe Meazza ζει μεγάλες στιγμές, 18 χρόνια μετά την τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Μίλαν και της Ίντερ.

Όπως όλα δείχνουν το ιταλικό ποδόσφαιρο θα έχει σίγουρα έναν εκπρόσωπο στον τελικό του φετινού Champions League, καθώς με το 2-0 του πρώτου γύρου, κόντρα στην Μπενφίκα, η Ίντερ βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Εκεί την περιμένει από χθες το βράδυ η αιώνια αντίπαλός της, η Μίλαν και ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα είναι πια προ των πυλών. 

Η φετινή πορεία

Η Μίλαν έχει βαλθεί τον τελευταίο μήνα να σώσει μια φαινομενικά αποτυχημένη σεζόν, πετυχαίνοντας σπουδαία αποτελέσματα τόσο στη Serie A, όσο και στο Champions League, αλλά και παίρνοντας το σκαλπ της Νάπολι, όπου την βρήκε. Η ομάδα του Stefano Pioli αφού κέρδισε με 4-0 την προσεχώς πρωταθλήτρια, την απέκλεισε και από τη συνέχεια του Champions League, χάρη στον "ζογκλέρ" Leao και τον Olivier Giroud. Στο πρωτάθλημα στο μεταξύ, βρίσκεται στην 4η θέση και θα κοντραριστεί με την αιώνια αντίπαλό της για την έξοδο στο Champions League. Στην Ευρώπη από την άλλη, απέκλεισε Τότεναμ, ούσα οριακό αουτσάιντερ. Για την ακρίβεια, στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά της, κατάφερε να δεχθεί 2 μόλις γκολ σε 4 αγώνες. 

Ένα ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα στο Champions League

Η Ίντερ στον αντίποδα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποχωρήσει στην Serie A, εντούτοις συνεχίζει δυναμικά στο Champions League και το Coppa Italia. Όπως και η συντοπίτισσα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνά της, καθώς μέχρι στιγμής σε 3 αγώνες της νοκάουτ φάσης δεν έχει δεχθεί γκολ. 

Η ευρωπαϊκή ιστορία 

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην Ευρώπη ήταν πριν από 18 χρόνια για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ πριν από ακριβώς 20 είχε διαδραματιστεί το πρώτο επεισόδιο της μεταξύ τους ευρωπαϊκής ιστορίας στο Champions League, ξανά στα ημιτελικά. 

Η σπουδαία Μίλαν των αρχών του 21ου αιώνα είχε πάρει και τις δύο προκρίσεις ενώ το Giuseppe Meazza ήταν κατάμεστο και στους 4 αγώνες. Οι δύο ομάδες μοιράζονται από κοινού το ιστορικό γήπεδο που ανήκει στο Δήμο του Μιλάνου, συνεπώς αν η Ίντερ επιβεβαιώσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά, η πρωτεύουσα της μόδας θα ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές. 

Τι έχει γίνει φέτος μεταξύ τους

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά καθώς αν εν τέλει βρεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Champions League, θα έχουν αντιμετωπίσει η μία την άλλη, 5 φορές! Ούτε στο μπάσκετ δε γίνεται αυτό εύκολα. Μίλαν και Ίντερ έχουν ήδη συμπληρώσει τα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα -έκαστη έχει  από μία νίκη- ενώ η δεύτερη κατέκτησε και το Σούπερ Κύπελλο κερδίζοντας με 3-0.

Παρεμπιπτόντως, πέρα από κοινό γήπεδο μοιράζονται και μια σχεδόν παρόμοια αγωνιστική φιλοσοφία, διαθέτοντας στην κορυφή της επίθεσής τους, δύο από τους καλύτερους σέντερ φορ της τελευταίας 10ετίας. Giroud και Lukaku είναι αντίστοιχα οι πρώτοι σκόρερ των δύο συλλόγων στο Champions League και θα πρωτοστατήσουν στη μάχη για τα ημιτελικά του Champions League, αλλά και σε εκείνη για την 4η θέση του πρωταθλήματος. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το έβδομο θαύμα του Λευτέρη Πετρούνια

Ο "άρχοντας των κρίκων" στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος