Το Ουόριορς - Λέικερς αναβιώνει τη μεγαλύτερη μάχη του 21ου αιώνα

Steph Curry και LeBron James σε μία από τις μεγαλύτερες μονομαχίες της ζωής τους.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από όταν παρακολουθήσαμε την τελευταία μονομαχία του Steph Curry και του LeBron James σε τελικούς του NBA, με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να επικρατούν τότε των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη φορά που οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μία την άλλη σε τελικό NBA και η κόντρα των δύο θεωρήθηκε -και όχι άδικα- η μεγαλύτερη ίσως μονομαχία του 21ου αιώνα. Σήμερα Ουόριορς και Λέικερς ετοιμάζονται για ένα ακόμη τανγκό: H αρχή έγινε με το break της ομάδας του James, μέσα στο Όκλαντ με 117-112 και έναν συγκλονιστικό Anthony Davis, ενώ οι Ουόριορς πήραν τη ρεβάνς τα ξημερώματα με 127-100, φέρνοντας τη μεταξύ τους μάχη στα ίσια. 

Τα χρόνια πέρασαν από την πρώτη τους συνάντηση σε τελικούς και οι δυο κατέκτησαν ξανά πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Curry το ξανάκανε, χωρίς τον Kevin Durant δίπλα του, ενώ ο James κατέκτησε το πρωτάθλημα της Φούσκας το 2020 με τη φανέλα των Λεϊκερς πια. Την αμέσως επόμενη χρονιά οι Λέικερς απέκλεισαν τους Ουόριορς στο τουρνουά Play In, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Τόσο οι Λέικερς, όσο και οι Ουόριορς φορμαρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή και το ραντεβού για LeBron James και Steph Curry δόθηκε αρκετά νωρίτερα. Curry και LeBron μετράνε από 4 πρωταθλήματα και οποιοσδήποτε από τους δύο προκριθεί στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, θα μπορέσει να διεκδικήσει την ολοκλήρωση της... κάλυψης της παλάμης από δαχτυλίδια και θα κοιτάξει κατάματα τις 6 κατακτήσεις του Michael Jordan. 

Οι στιγμές έντασης μεταξύ των δύο δεν ήταν λίγες τις προηγούμενες φορές που έφτασαν στους τελικούς του NBA και σήμερα είναι έτοιμοι να παλέψουν για μια θέση στο Πάνθεον. Ο James έχει την ευτυχία να μπορέσει να ξεκουραστεί κάπως, καθώς οι συμπαίκτες του τράβηξαν κουπί κόντρα στους Γκρίζλις, την ώρα που ο Curry χρειάστηκε να φτάσει σε 7ο παιχνίδι κόντρα στους Κινγκς και να τους αποκλείσει με 50άρα εκτός έδρας. 

Το σόου του Curry κόντρα στους Κινγκς

Φυσικά κόντρα στους Λέικερς όλα ξεκινούν από την αρχή και κάτι μας λέει ότι η σειρά αυτή θα είναι η δημοφιλέστερη των φετινών Playoffs. Αν και η ώρα διεξαγωγής των αγώνων δε μας βολεύει ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πάντα η αναμέτρηση Curry - James στα Playoffs είναι ξεχωριστή. Πόσω μάλλον όταν δε μπορούμε να μαντέψουμε τη συνέχεια. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.