Dzeko ή Lukaku, ένα δίλημμα για τον Inzaghi

Η δική μας εκτίμηση για το τι πρέπει να κάνει.

Η Ίντερ ετοιμάζεται για τον τελικό Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και συγκεκριμένα για την τέταρτη κατάκτηση του τίτλου στην ιστορία της. Ο Filippo Inzaghi θέλει να καταστρώσει το τέλειο πλάνο για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια την πανίσχυρη αγγλική ομάδα. Ανάμεσα στα βασικά του διλήμματα βρίσκεται και εκείνο του σέντερ φορ, καθώς διαθέτει δύο από τους κορυφαίους παίκτες στην εν λόγω θέση την τελευταία 10ετία, τον Romelu Lukaku και τον Edin Dzeko. Υπάρχει άραγε ιδανικό fit για την πολεμική μηχανή του Pep Guardiola; 

Τι έχουν κάνει φέτος

Οι δυο τους άλλοτε μοιράζονται τη θέση και άλλοτε παίζουν μαζί στο κέντρο της επίθεσης. Ακόμη κι αν τα νούμερά τους μοιάζουν πεσμένα φέτος, αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλο και είναι ο Νο1 στόχος για κάθε αντίπαλο προπονητή. 

Ο Romelu Lukaku στα 30 του έμοιαζε για καιρό ντεφορμέ μετά το ψυχολογικό στραπάτσο του Μουντιάλ και η επάνοδός του στην Ίντερ, μόνο εύκολη δεν ήταν. Φέτος, σε 35 συμμετοχές έχει σκοράρει 14 φορές και έχει μοιράσει 6 ασίστ. Τα νούμερα μπορεί να φαίνονται ικανοποιητικά για κάποιον άλλον, όμως για έναν παίκτη με χρηματιστηριακή αξία κοντά περισσότερα από 40 εκατομμύρια, είναι μάλλον απογοητευτικά. 

Dzeko ή Lukaku, ένα δίλημμα για τον Inzaghi

Γιατί ο Dzeko στα 37 του συγκεντρώνει τόσους πόντους

O Βόσνιος Edin Dzeko από την άλλη, μπορεί να βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αλλά το κορμί του, τον βοηθά να συνεχίζει το ίδιο δυναμικά. Στα 37 του έχει αγωνιστεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε 50 παιχνίδια και έχει συμμετοχή σε 19 γκολ. Συνήθως έρχεται από τον πάγκο, αλλά οι φίλοι της Ίντερ τον λατρεύουν, καθώς όποτε ξεκίνησε στην ενδεκάδα, η ομάδα του Μιλάνο δεν ηττήθηκε ποτέ. Υπό αυτό το πρίσμα και μόνο, ο Βόσνιος κερδίζει πόντους. 

Επίσης ο Dzeko μοιάζει αυτήν την στιγμή της σεζόν, πιο ικανός να ανταποκριθεί σε συνθήκες αντεπίθεσης. Η λογική λέει ότι η Ίντερ δε θα έχει πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια της και ότι οι Πρωταθλητές Αγγλίας θα κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του τελικού. Ο Dzeko είναι πιο ταχύς και μπορεί να δημιουργήσει πιο εύκολα για τον εαυτό του, επομένως ίσως αξίζει το ρίσκο. 

Ταυτόχρονα, το να έχεις τον Lukaku στον πάγκο αποτελεί πλεονέκτημα για κάθε προπονητή. Είναι διαφορετικό αν στραβώσει ένα παιχνίδι να ρίχνεις τον 37χρονο Dzeko και διαφορετικό να γεμίζεις την περιοχή του αντιπάλου με έναν ξεκούραστο Lukaku. 

Η μονομαχία ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ αργεί ακόμη περίπου 10 μέρες και μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Στις 10 Ιουνίου στο Ataturk της Κωνσταντινούπολης η μάχη του Δαυίδ (Ίντερ) και του Γολιάθ (Μάντσεστερ Σίτι) ελπίζουμε ότι θα είναι μεγάλη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr