Όταν ο Jorge Messi 'έφτιαξε' τον Lionel Messi

Ο καθοριστικός ρόλος του πατέρα του ποδοσφαιριστή στην τεράστια καριέρα του γιου του.

"Θα το ήθελα πολύ". Αυτή ήταν η απάντηση του Jorge Messi, όταν τον ρώτησαν για την πιθανή επιστροφή του γιου του στη Μπαρτσελόνα, μετά τη λήξη του συμβολαίου από την PSG. Μπορεί αυτό να μην έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Lionel Messi υπέγραψε τελικά στην Inter Miami του David Beckham, ωστόσο ο πατέρας του θα είναι δίπλα του και σε αυτό το επαγγελματικό του βήμα- όπως ήταν και από την πρώτη μέρα.

Ο Jorge Messi στήριξε το όνειρό του γιου του, από όταν ήταν μόλις 4 ετών και τον προπονούσε στην τοπική ομάδα Grandoli, της Αργεντινής. Πολύ σύντομα, φάνηκε το ταλέντο του και δεν άργησε η πρόταση από τη μεγαλύτερη ομάδα στο Rosario, τη Newell’s Old Boys.

Ωστόσο, όπως πιθανότατα γνωρίζουν οι περισσότεροι, σε ηλικία 10 ετών ο Messi εκδήλωσε μία διαταραχή ελλειμματικής ανάπτυξης, η οποία απαιτούσε δαπανηρή θεραπεία. Η οικογένεια του, ναι μεν δεν ήταν φτωχή, όμως οι ενέσεις ορμονών κόστιζαν πάνω από 900 λίρες και η οικογένεια Messi δεν είχε τη δυνατότητα να στηρίξει ένα τέτοιο ποσό. 

Τότε ήταν που ο Jorge και ο Lionel "εξαφανίστηκαν" ξαφνικά για ένα διάστημα, χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκονται. Πολλές φήμες κυκλοφορούσαν, αλλά η αλήθεια είναι πως οι 2 τους βρισκόντουσαν στη Βαρκελώνη, σε ένα δοκιμαστικό που είχε κανονίσει ο πατήρ Messi με την ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί-θαύμα εντυπωσίασε τους προπονητές, δεν του προτάθηκε απευθείας συμβόλαιο. Ο Jorge τότε, σε μία κίνηση ματ, πήγε τον μικρό Lionel να κάνει δοκιμαστικό και στη River Plate. Η Barcelona πιέστηκε, ανέλαβε να καλύψει όλα τα ιατρικά έξοδα για την πάθηση του ποδοσφαιριστή, η συμφωνία υπογράφηκε πάνω σε μία χαρτοπετσέτα και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο Lionel Messi έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και εμείς είμαστε απλώς τυχεροί που γεννηθήκαμε την ίδια εποχή και μπορούμε να τον θαυμάζουμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr