Ο απόλυτος οδηγός του Esquire με τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς

Μπροστά μας έχουμε μια χρονιά γεμάτη από αθλητικές εκδηλώσεις και εδώ μπορείς να τις τσεκάρεις όλες.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 15 Ιανουαρίου 2024

Το 2024 θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τους φίλους του αθλητισμού, καθώς αναμένεται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro, πέρα από τις υπόλοιπες αθλητικές εκδηλώσεις της σεζόν. Εκτός από τα κορυφαία παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, ωστόσο, υπάρχουν πράγματι πολλά ακόμη που δεν πρέπει να χάσεις. Ιδού, λοιπόν, μια λίστα, σε χρονολογική σειρά, για να αρχίσεις να προγραμματίζεις τις ημέρες που θα μπορείς να βολευτείς στον καναπέ σου ή, ακόμα καλύτερα, να απολαύσεις από κοντά το θέαμα στα στάδια και τις αρένες.

Australian Open (14 Ιανουαρίου-28 Ιανουαρίου)

Ο απόλυτος οδηγός του Esquire με τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάςCameron Spencer/Getty Images

To Australian Open άρχισε χθες με τον Jannik Sinner να διεκδικεί το πρώτο Slam της καριέρας του. Η τενιστική σεζόν ATP και WTA ξεκινάει κανονικά στην Ωκεανία, με το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης να είναι ακόμα "στα πάνω του" μετά την επιτυχία του στο Davis Cup και να αντιμετωπίζει τους Djoković, Alcaraz και Medvedev (χωρίς να ξεχνάμε τον Nadal που επιστρέφει).

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2-18 Φεβρουαρίου)

Η διοργάνωση της Ντόχα δεν αποτελεί το αθλητικό αποκορύφωμα της χρονιάς, αλλά είναι σίγουρα "το πιο ζουμερό ορεκτικό" εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ξεκινά με καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, θαλάσσιο σκι και υδατοσφαίριση, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα δίνεται χώρος στους αγώνες στην πισίνα.

Πρωτάθλημα ράγκμπι "Six Nations" (2 Φεβρουαρίου-16 Μαρτίου)

Οι καλύτερες εθνικές ομάδες ράγκμπι της Ευρώπης αναμετρώνται για τον ετήσιο τίτλο του Πρωταθλητή των Έξι Εθνών (Six Nations), κάτι που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Σε αντίθεση όμως με τα γνωστά μας ομαδικά σπορ, ο τίτλος αυτός αλλάζει κάτοχο κάθε χρόνο και όχι κάθε δύο ή τέσσερα χρόνια όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ.

Super Bowl (11 Φεβρουαρίου)

Η 58η διοργάνωση του τελικού του NFL θα αποτελέσει για άλλη μια φορά το πιο αναμενόμενο αθλητικό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα διεξαχθεί στο στάδιο Allegiant του Λας Βέγκας, ενώ στο ημίχρονο του σόου, τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στον Usher.

Formula 1 (2 Μαρτίου)

Formula 1Joe Portlock/Getty Images

Η άνοιξη είναι η εποχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και, συγκεκριμένα, τότε ξεκινά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο πρώτος αγώνας είναι στις 2 Μαρτίου, Σάββατο (λόγω του Ραμαζανιού), στην πίστα του Μπαχρέιν.

MotoGP (10 Μαρτίου)

Οκτώ ημέρες αργότερα ξεκινάει το MotoGP, με τον απερχόμενο δις παγκόσμιο πρωταθλητή Pecco Bagnaia να στοχεύει σε χατ-τρικ. Στον δρόμο του βρίσκονται παλιοί αντίπαλοι και ένας νέος "μπαμπούλας": ο Marc Marquez, που έχει κατακτήσει 6 παγκόσμια πρωταθλήματα και κάνει το ντεμπούτο του με την Ducati της ομάδας Gresini.

Ποδηλατικός Γύρος της Ιταλίας (4-26 Μαΐου)

Το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός μετά τον Γύρο της Γαλλίας έφτασε στην 107η διοργάνωσή του. Αυτή τη φορά υπάρχουν πέντε ορεινά στάδια και δύο χρονομετρήσεις. Ξεκινά από τη Venaria Reale, με το πέρασμα στη Superga για να τιμηθεί η 75η επέτειος της τραγωδίας του Grande Torino. Συνολικά 3.321 χιλιόμετρα πρέπει να καλυφθούν πριν από την τελική πασαρέλα στη Ρώμη.

Volleyball Nations League (14 Μαΐου-30 Ιουνίου)

Το ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων ανδρών και γυναικών βόλεϊ θα διεξαχθεί από τις 14 Μαϊου έως και τις 30 Ιουνίου. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά βόλεϊ παγκόσμιας κλάσης από τους κορυφαίους αθλητές στο φιλέ.

Τελικός Champions League (1 Ιουνίου)

O Kylian MbappeMarc Atkins/Getty Images

Ο αγώνας για τη δόξα διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ. Εκεί θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σεζόν των συλλόγων, μετά τους τελικούς του Europa League (22 Μαΐου) και του Europa Conference League (29 Μαΐου).

Τελικοί NBA (6 Ιουνίου)

Στο τουρνουά In-Season που άνοιξε τη σεζόν, το οποίο κέρδισαν οι Los Angeles Lakers στον τελικό με τους Indiana Pacers, το ΝΒΑ περιμένει να μάθει ποιοι θα διαδεχθούν τους Denver Nuggets. Οι πρωταθλητές παραμένουν μεταξύ των φαβορί, αλλά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, με τους Boston Celtics, τους Milwaukee Bucks και τους Philadelphia 76ers να καραδοκούν.

Euroleague Final Four (24-26 Ιουνίου)

Το τελευταίο στάδιο της πιο διάσημης ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ θα διεξαχθεί στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, όπου θα αναμετρηθούν οι τέσσερις νικητές των μονομαχιών best-of-five των πλέι οφ. Το κυνήγι έχει ξεκινήσει για την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr