Ο Chris Froome και τι έμαθε μέχρι στιγμής από τη ζωή

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του γύρου της Γαλλίας αποκαλύπτεται στο Esquire.

Ο Βρετανός ποδηλάτης Chris Froome γεννήθηκε το 1985 στην Κένυα και μεγάλωσε εκεί και στην Νότια Αφρική. Ήρθε στην Ευρώπη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να τρέξει σε καλύτερες ομάδες. Και τα κατάφερε όντας ένας εκ των κορυφαίων ποδηλατών του κόσμου.

> Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω πώς ο οποιοσδήποτε αγωνίζεται μαζί μου "κλέβει", γιατί ξέρω πόσο αυστηροί είναι οι έλεγχοι για τις απαγορευμένες ουσίες. Από τη δικιά μου οπτική γωνία, ξέρω πώς είμαι καθαρός, έτσι δεν μπορώ να πιστέψω πώς οι άλλοι "κλέβουν", αφού είμαι ικανός να κερδίζω ακόμα και όταν τα περιθώρια είναι πολύ στενά.

> Γεννήθηκα στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Ο πατέρας μου ασχολιόταν με τον τουρισμό, οργάνωνε σαφάρι και τέτοιου είδους πράγματα, και η μητέρα μου ήταν φυσιοθεραπεύτρια. Μεγάλωσα με πολύ διαφορετικό τρόπο από το μέσο παιδί στην Βρετανία. Είχα δύο πύθωνες για κατοικίδια. Ο αδελφός μου μού έβαλε αυτό το μικρόβιο για τα φίδια, από μικρή ηλικία είχε μαζέψει αρκετά από αυτά γύρω από το σπίτι.

> Που και που μπορεί να πιω ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό μου. Αλλά ακόμα και αυτό γίνεται πολύ σπάνια. Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ πώς δεν έχω και πολύ κοινωνική ζωή.

> Νιώθω απαίσια όταν κοιτάζω τον δύο χρονών γιο μου και παρατηρώ ότι έχει ήδη αραίωση στα μαλλιά του, κάτι για το οποίο παίρνω όλη την ευθύνη.

> Η συνέπεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Πολύ συχνά περνάω ολόκληρους μήνες προσπαθώντας να βελτιώσω για ένα ελάχιστο ποσοστό τις επιδόσεις μου, ή για να γίνω ελάχιστα πιο δυνατός, ενώ χρειάζεται μόλις μία εβδομάδα για να κάνω τρία βήματα πίσω. Είναι προτιμότερο να κάνεις λίγο ποδήλατο συχνά, παρά μία τεράστια διαδρομή μία στο τόσο.

Ο Chris Froome και τι έμαθε μέχρι στιγμής από τη ζωή

> Γιατί πιστεύω ότι είμαστε εδώ; Καλή ερώτηση. Δε μου την έχουν ξανακάνει. Γιατί είμαστε εδώ; Δεν ξέρω τι θα βρισκόταν στη θέση μας αν δεν ήμασταν εμείς. Πρέπει να μου δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για να το σκεφτώ.

> Από τότε που βγήκε το Netflix, το διάβασμα δυστυχώς έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Τι βλέπω; To Black Mirror έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι αρκετά σκοτεινό, όσο φουτουριστικό πρέπει και κάνει κριτική σε άσχημες ιδεολογίες που συναντάμε καθημερινά. Όταν ήμουν έφηβος, διάβαζα περισσότερο. Το The Power of One από τον Bryce Courtenay ήταν το βιβλίο που με είχε εντυπωσιάσει πραγματικά. Αφορά στην περίοδο του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική. Το διάβαζα και ένιωθα σαν κάποιος να με χτυπούσε στο πρόσωπο.

> Δεν χρειάζεται να φοράω κοστούμι και γραβάτα. 

> Τίποτα δε μπορεί να σε προετοιμάσει για τον θάνατο ενός γονέα. Ένιωσα συντριβή. Μου ήταν ακόμη πιο δύσκολο διότι δεν ήμουν εκεί με τη μητέρα μου όταν πάλευε με τον καρκίνο. Είχα να πατήσω σπίτι περισσότερο από έναν χρόνο. Ήταν ένα τεράστιο σοκ. Ήταν μια γυναίκα γεμάτη ενέργεια. Κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που δεν υπέφερε πολύ και για πολλούς μήνες, κάνοντας τη μία χημειοθεραπεία μετά την άλλη και μένοντας στο κρεβάτι, γιατί αυτό θα ήταν κάτι τρομερό για εκείνη. Θα ήθελα να ήταν ακόμα μαζί μας, να είχε γνωρίσει τον εγγονό της, έτσι όμως είναι η ζωή. Απλά χρειάζεται να την εκμεταλλευθείς όσο καλύτερα μπορείς.

> Πολύ συχνά οι άνθρωποι μου κάνουν στερεοτυπικές ερωτήσεις. "Τι τρως για πρωινό;", αυτή πρέπει να είναι η πιο συχνή. Τρώω πολύ ρύζι, που είναι εύκολο στη χώνεψη και πολύ καλή πηγή υδατανθράκων.

> Δε θα έλεγα ότι είμαι μεγάλος fan της μουσικής, απολαμβάνω όμως κάποιες από τις παλιότερες μπάντες, σαν τους REM και τους Counting Crows.

> Ποιο είναι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο; Χα! Κάτι που έμαθα είναι πώς ακόμα κι όταν έχεις δίκιο σε μια διαφωνία, πολλές φορές απλά έχεις άδικο.

> Η αποχώρηση μου από τον αθλητισμό είναι κάτι που βλέπω στον ορίζοντα. Θα ήθελα να συνεχίσω για τουλάχιστον πέντε ακόμα χρόνια. Και έξι αν το σώμα μου το επιτρέψει. Όσο μεγαλώνω, πιστεύω ότι βασίζομαι περισσότερο στην εμπειρία πάρα στο να είμαι ο πιο καλογυμνασμένος ή ο πιο δυνατός.

Κρις Φρουμ 3

> Έχω δύο αδερφούς. Είναι και οι δύο λογιστές.

> Απολαμβάνω να φτάνω τον εαυτό μου στα όρια του. Δε νομίζω να μου λείψει η ταλαιπωρία όταν σταματήσω το ποδήλατο. Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα είναι η δίαιτα: έχω τρομερή αδυναμία στη λευκή σοκολάτα. Σοκολάτες. Toblerone. Μπισκότα. Όλα αυτά είναι τελείως απαγορευμένα.

> Οι ιπποπόταμοι είναι από τα πιο φονικά ζώα στην Αφρική. Σκοτώνουν αρκετούς ανθρώπους κάθε χρόνο.

> Δε θέλω να πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μου, θέλω όμως να είμαι πρώτος όταν αγωνίζομαι με το ποδήλατό μου.

> Στο τέλος της περασμένης σεζόν, μου πήρα δώρο ένα drone. Είναι ακριβά, αλλά δε θα έλεγα ότι γενικά είμαι και πολύ σπάταλος.

> Τα σπορ αποτελούν τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας μας. Φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Την ίδια στιγμή, βέβαια, πιστεύω ότι πολλοί αθλητές παίρνουν τον εαυτό τους περισσότερο στα σοβαρά από ότι χρειάζεται. Όταν έχω μια κακή μέρα ή μια πολύ δύσκολη προπόνηση, μου είναι αρκετά εύκολο να πάρω λίγο χρόνο και να σκεφτώ το εξής: "Για μισό λεπτό. Ένα ποδήλατο καβαλάς. Δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι ψυχαγωγία."

> Η κούρσα δεν σταματά ποτέ. Πρέπει απλά να συνεχίζεις.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.