O LeBron, οι Lakers και όλες οι απογοητεύσεις της φετινής σεζόν του ΝΒΑ

Για κάποιους τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά στον μαγικό κόσμο του NBA.

Τη χρονιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παλεύει με τον James Harden για το βραβείο του MVP και ο Luka Doncic με τον Trae Young για εκείνο του Rookie of the Year, υπήρξαν πολλές, μα πάρα πολλές απογοητεύσεις. Παίκτες και ομάδες που δεν κατάφεραν σε καμία των περιπτώσεων να δικαιώσουν τις προσδοκίες και το hype του περασμένου καλοκαιριού ή ακόμη και εκείνοι που έχτισαν κάτι μέσα στη σεζόν, αλλά τελικά το γκρέμισαν. Φυσικά, η μεγαλύτερη απογοήτευση όλων δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την πορεία των Los Angeles Lakers του LeBron James, ο οποίος για πρώτη φορά μετά το  2005 θα δει τα play-offs από την τηλεόραση.  

Πέρα από τα προβλήματα στη χημεία και τις δηλώσεις στην αρχή της σεζόν, οι Lakers έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν είναι μία ομάδα που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στη Δύση. Διαθέτουν στο ρόστερ τους κάποιες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νεαρών παικτών, όπως οι Lonzo Ball, Brandon Ingram και Kyle Kuzma.

O LeBron, οι Lakers και όλες οι απογοητεύσεις της φετινής σεζόν του ΝΒΑ

Τυγχάνει όμως σε αυτό να βρίσκονται και άλλες τόσες προβληματικών τύπων, με τους Lance Stephenson, Rajon Rondo και JaVale McGee (αλλά και τον Michael Beasley που έφυγε για την Κίνα στα τέλη Φεβρουαρίου). Ένα σύνολο παικτών που από την αρχή έμοιαζε σαν μία προσπάθεια του Magic Johnson να συγκεντρώσει πολύπλοκους χαρακτήρες, ελπίζοντας ότι θα αποδώσουν υπό την καθοδήγηση του LeBron. Δεν πέτυχε.

Ο LeBron, στα 34 του, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 27,4 π., 8,5 ρ., και 8,3 ασ., προσπαθώντας παράλληλα να κάνει recruiting σε παίκτες που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Παρά την κριτική που δέχτηκε, κινήθηκε στα γνωστά του standards - αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο κλειδί της αποτυχίας των Lakers, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη προγραμματισμού από τον ίδιο τον οργανισμό. Ακόμη και η περιβόητη προσθήκη του Anthony Davis με αντάλλαγμα τη μισή ομάδα των Λιμνανθρώπων, ήταν μία ακόμη ένδειξη απέλπιδας προσπάθειας να σωθεί το πλοίο που ήδη είχε ξεκινήσει να βουλιάζει. 

ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΕΪΒΙΣ

Αφήνοντας, για λίγο, τη Δύση, θα περίμεναν πολλοί κάποια παραπάνω πράγματα από τους Charlotte Hornets. Η πραγματική όμως απογοήτευση της Ανατολής ήταν οι Washington Wizards, οι οποίοι από διαφαινόμενοι διεκδικητές μεταμορφώθηκαν σε μία πάρα πολύ μέτρια ομάδα, που δεν μπήκε καν στα play-offs.

O τραυματισμός του John Wall φάνηκε να καλύπτει την αγωνιστική τους κρίση, δίνοντάς τους μία πάρα πολύ ισχυρή δικαιολογία. Το γυαλί πάντως μοιάζει να έχει σπάσει από την προηγούμενη σεζόν, όταν κανείς δεν ήθελε πολλά πολλά με τον ηγέτη της ομάδας.

ΤΖΟΝ ΓΟΥΟΛ

Αυτοί όμως που πάντοτε λες ότι δεν μπορούν να πάνε ακόμη χειρότερα και κάθε φορά επιβεβαιώνουν τον τίτλο ομάδας-ανέκδοτο των τελευταίων δεκαετιών, είναι οι New York Knicks. Η ομάδα που εκπροσωπεί μία εκ των σημαντικότερων αγορών του παγκόσμιου αθλητισμού, ξεκίνησε με πολύ χαμηλές προσδοκίες τη χρονιά. Ξεπερνώντας τον εαυτό τους, τα έκαναν όλα χειρότερα, ίσως με απώτερο σκοπό να καπαρώσουν το νο.1 του επόμενου draft (=Zion Williamson, αλλά Knicks είναι αυτοί, ποτέ δεν ξέρεις), βαδίζοντας με ακρίβεια στον πάτο. 

Η ανταλλαγή του (τραυματία) Kristaps Porzingis, του μόνου παίκτη με προοπτική στο Madison Square Garden, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι της πρόθεσης να ανακατέψουν περαιτέρω την τράπουλα και να προχωρήσουν στο επόμενο μεγαλεπήβολο σχέδιο. Στη φετινή λίστα των καταστροφών, κέρδισαν με το σπαθί τους μία θέση οι Dwight Howard (που η αλήθεια είναι βέβαια ότι είχε αρκετούς τραυματισμούς) και Carmelo Anthony (που είναι ακόμη free agent).

Κάποιες ακόμη απογοητεύσεις

  • Η ανεπιτυχής προσπάθεια του Anthony Davis να βρεθεί κάπου αλλού εκτός της Νέας Ορλεάνης.
  • Ο J.R. Smith υποτίθεται ότι θα γινόταν μαζί με τον Kevin Love, ο νέος ηγέτης των Cavaliers στη μετά-LeBron εποχή. Δεν τα κατάφερε.
  • Το γεγονός ότι o Mike Conley ούτε φέτος έγινε trade. 
  • Josh Jackson: Οι Suns περίμεναν κάτι παραπάνω από το νο.4 του draft του 2017, στη δεύτερη χρονιά του. 
  • Η επιβεβαίωση, κυρίως από τον ίδιο, ότι ο Andrew Wiggins είναι τόσο ταλαντούχος, όσο και αναξιόπιστος.
  • Ο τραυματισμός των Victor Oladipo και Caris LeVert. Οι Nets τα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε κάποιος. Το συμβάν με τον γκαρντ τους όμως (στην καλύτερη φάση της καριέρας τους, με 18,4 π. μέσο όρο) τους κόβει τα φτερά ενόψει play-offs. Όσον αφορά τον Oladipo ισχύουν σχεδόν τα ίδια, αλλά μιλάμε για μία ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες από τους Nets.
  • O Markelle Fultz. Κανείς πλέον δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι συμβαίνει με αυτόν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by markellefultz (@markellefultz) on

Μία ξεχωριστή αναφορά οφείλει να γίνει στον -κατά τα άλλα λατρεμένο- Charles Barkley, ο οποίος είχε και τις περισσότερες αποτυχημένες προβλέψεις όταν ξεκινούσε η αγωνιστική περίοδος, με κορυφαίες εκείνη για τον Luka Doncic ("Δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τον διεθνή ανταγωνισμό. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα παιδί 18 χρονών που αναδείχτηκε MVP. Λοιπόν, αυτό μου λέει ότι είχε χάλια ανταγωνισμό! Ουδείς σε ηλικία 18 ετών δεν μπορεί να κυριαρχεί απέναντι σε έτοιμους παίκτες, ανεξάρτητα με το πόσο κακοί είναι αυτοί") όσο και αυτή για τους Clippers ("Αποκλείεται να κάνουν πάνω από 33 νίκες"/ σ.σ. μπαίνουν στην post season με 47 νίκες). 

Συμβαίνουν κι αυτά στο ΝΒΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.