Η τελευταία ευκαιρία του Alexis Sanchez

Ο Χιλιανός επιθετικός είναι έτοιμος να υπογράψει στην Ίντερ του Antonio Conte και όλοι περιμένουν να δουν αν είναι πλέον πρώην ποδοσφαιριστής ή παραμένει ένας world-class striker.

Από τη μία, η Ίντερ. Η ομάδα του Antonio Conte ακόμη και μετά την προσθήκη του Romelu Lukaku ψάχνει απογοητευμένα τον ιδανικό επιθετικό, εκείνον που θα κάνει τον Mauro Icardi να ξεχαστεί μετά από μία θυελλώδη είναι η αλήθεια σχέση, που ακόμη ωστόσο δεν έχει φτάσει στο (τυπικό) φινάλε της. Από την άλλη, ο Alexis Sanchez. Φαινομενικά, ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής βρίσκεται μία ανάσα από τους Νερατζούρι και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην Ιταλία και το Campionato έπειτα από 8 χρόνια σε Ισπανία και Αγγλία. 

Στις 22 Μαΐου 2011, σε ένα βαρετό 0-0 με τη Μίλαν στο Φρίουλι, ο Sanchez φόρεσε για τελευταία φορά την ασπρόμαυρη φανέλα της Ουντινέζε με το νο.7. Τώρα, η αντίστοιχη της Ίντερ μοιάζει να τον περιμένει, παρότι αυτός είναι ο αριθμός που επέλεξε -μέχρι να φύγει- ο Icardi.

Η τελευταία ευκαιρία του Alexis Sanchez

Η επιστροφή του 30χρονου επιθετικού στην Ιταλία είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να του έχει συμβεί μετά τον άκρως προβληματικό τελευταίο 1,5 χρόνο, όπου χάθηκε στο χάος του José Mourinho στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έπειτα λόγω του παραγκωνισμού του από τον Ole Gunnar Solskjaer, αλλά και τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς του.


Στα 18 έτη της ηλικίας του τον αποκαλούσαν Εl Niño Maravilla, νεώ ο Marcelo Salas πίστευε ότι θα γίνει πολύ καλύτερος από τον ίδιο.


Στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας άπαντες ευελπιστούν να δουν τον παλιό καλό Alexis. Εκείνον που λίγα χρόνια πριν διέθετε προδιαγραφές παίκτη παγκοσμίου κλάσης, τότε που έκανε τους πάντες να παραμιλούν φορώντας τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ σε ηλικία 18 ετών, δανεικός από την Ουντινέζε αλλά και αργότερα, όταν επέστρεψε στην πόλη του Ούντινε για να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο. Τότε που του δόθηκε και το παρατσούκλι του: Εl Niño Maravilla. Το παιδί-θαύμα. Σίγουρα καλύτερο από το "σκίουρος" που είχε στα παιδικά του χρόνια, λόγω της ικανότητάς του να σκαρφαλώνει στα δέντρα της φτωχογειτονιάς του στην Τοκοπίγια της Χιλής όπου μεγάλωσε, και να απεγκλωβίζει τις μπάλες που παγιδεύονταν σε αυτά. Την ίδια περίοδο που ο κορυφαίος Χιλιανός striker Marcelo Salas δήλωνε σίγουρος πως "αυτός εδώ θα γίνει πολύ καλύτερος από εμένα".

Μαζί με τον Antonio Di Natale συνέθεταν ένα υπέροχο στο μάτι και άκρως δολοφονικό δίδυμο. Η ποδοσφαιρική Ευρώπη τον είχε εντοπίσει και ο ίδιος, στα 23 του πια, έδειχνε έτοιμος να παίξει -και να ξεχωρίσει- οπουδήποτε. "Είμαι τεράστιος θαυμαστής του Ronaldo, θέλω να φορέσω τη φανέλα με τον αριθμό 9, ακριβώς όπως αυτός και να γίνω το ίδιο επιτυχημένος με την Μπαρτσελόνα. Για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών" δήλωνε στις 20 Ιουλίου 2011, όταν παρουσιαζόταν από τους Μπλαουγκράνα, που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα άφηνε εποχή μαζί με τον Lionel Messi και τον David Villa.

ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ 2

Στην Καταλονία έμεινε 3 χρόνια, σημειώνοντας 47 γκολ σε 141 συνολικά ματς. Κάποια από αυτά μοναδικής ομορφιάς όπως εκείνο το solo εναντίον της Εσπανιόλ ή η λόμπα στον Diego Lopez, στο Clásico, τον Οκτώβριο του 2013. Η καριέρα του στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε μετά την καταστροφική για την ομάδα παρουσία του Tata Martino στον πάγκο, που ωστόσο συνδυάστηκε με την πιο παραγωγική χρονιά του (19 τέρματα στη La Liga). Έπειτα από αυτό όμως, ήρθε ο Neymar και αντιλήφθηκε πως δύσκολα θα έβρισκε πια χώρο και χρόνο στο Καμπ Νου.  

Τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να αποδείξει ότι ανήκει, ακόμη, στους κορυφαίους και μάλιστα στο πιο εντυπωσιακό, διαφημισμένο και απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Έπειτα, στα τέλη του Γενάρη του '18, η (νέα) μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του: Να βρεθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Mourinho. Ένα όνειρο που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε εφιάλτη με τραυματισμούς, αλλαγή προπονητή, παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και μπόλικη γκρίνια στο Ολντ Τράφορντ.

​​​​ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ 3

Σήμερα, ο Εl Niño Maravilla βρίσκεται στα 31 του. Δεν θεωρείται πλέον παιδί. Ελπίζει όμως να αποδείξει ότι είναι ακόμη έγκυρο το δεύτερο συνθετικό του προσωνυμίου του. Ο Conte μοιάζει να είναι από εκείνους που το πιστεύουν περισσότερο από όλους, γι' αυτό άλλωστε απέρριψε και την προοπτική του Edin Dzeko. H μπάλα πλέον βρίσκεται στα πόδια του Alexis Sanchez.


Διάβασε ακόμη για τον Franck Ribery που κάνει πιο γοητευτική τη Φιορεντίνα, τη νέα αρχή της La Liga και τη ρομαντική μεταγραφή του Daniele De Rossi στην Μπόκα.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος