Ο Lautaro Martinez είναι ο παίκτης που έλειπε από την Ίντερ

Ο Antonio Conte φαίνεται να είναι ο προπονητής που θα απογειώσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και μαζί με αυτόν ολόκληρη την Ίντερ.

Έχει περάσει λιγότερο από ένα έτος, όταν ο Lautaro Martínez έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ίντερ, ερχόμενος στο Μιλάνο από την Ράσινγκ Κλουμπ. Η πρεμιέρα του στη Serie A περιελάμβανε 66 μάλλον αδιάφορα λεπτά στο γήπεδο της Σασουόλο. Στο ίδιος ακριβώς όμως σημείο, μερικούς μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη Νερατζούρι φανέλα.

Ο Lautaro Martinez είναι ο παίκτης που έλειπε από την Ίντερ

Ο Martínez έφτασε στο Σαν Σίρο ως μία εναλλακτική λύση πολυτελείας για τον Mauro Icardi. Η διαχείρισή του όμως ήταν τέτοια, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και υποδειγματική, με τον ίδιο τον παίκτη να ωριμάζει σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Ο πρώην τεχνικός της Ίντερ Luciano Spalletti δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει ακόμη και ως οργανωτή στο κέντρο του γηπέδου αλλά φαινόταν πως αυτό γινόταν μόνο και μόνο για να χωρά στην ίδια 11άδα με τον έτερο Αργεντινό, που πλέον αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο νέος προπονητής Antonio Conte έπεισε τον Romelu Lukaku να αφήσει το Μάντσεστερ. Εκτός των άλλων, η Ίντερ απέκτησε περισσότερη ποιότητα στην επιθετική της γραμμή αλλά και έναν "δάσκαλο" για τον Martínez. Η δύναμη του Βέλγου σε συνδυασμό με την τεχνική και την ταχύτητα στη σκέψη του Αργεντινού φαίνεται να δίνουν πάρα πολλά στο παιχνίδι της ομάδας. 

Η άφιξη του Lukaku αντιμετωπίστηκε από πολλούς με δυσπιστία και αμφιβολίες. Αρκετοί έκαναν λόγο για ασυμβατότητα των δύο. Μέχρι το πρόσφατο ματς με την Σασουόλο, είχαν αγωνιστεί μαζί για συνολικά 316 λεπτά, στα οποία είχαν αλλάξει μεταξύ τους τη μπάλα μόλις 23 φορές, με μέσο όρο τις 6,5 πάσες ανά παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που προβλημάτιζε τον Conte, που πίστευε εξαρχής πολύ το επιθετικό αυτό δίδυμο και ήθελε να το καταστήσει πιο αποτελεσματικό.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς ξεκίνησαν να φαίνονται στην τελευταία αγωνιστική του Campionato, με τον καθένα από αυτούς να σημειώνει από 2 γκολ στο τελικό 4-3 επί της ομάδας από την Εμίλια-Ρομάνια. Εκτός των άλλων, φαίνεται να υπάρχει έξοχη συνεννόηση μεταξύ των δύο - μοιράστηκαν ακόμη και τα 2 πέναλτι που κέρδισε η Ίντερ.

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΜΑΡΤΙΝΕΖ 2

"Κάναμε μία συμφωνία με τον Romelu και λειτούργησε πολύ καλά. Δουλεύουμε όλο και περισσότερο μαζί και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο όμορφα πράγματα" δήλωσε ο Lautaro μετά το ματς. Ο Conte έχει ήδη στο μυαλό του το επόμενο project, που θέλει και την -σταθερή- προσθήκη του Alexis Sanchez στο πλάι τους, με στόχο μία τριάδα που θα προκαλεί τρόμο σε κάθε αντίπαλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Martínez δεν θα παίζει λίγο πιο πίσω από τον Lukaku αλλά θα μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσει και σε αυτή τη θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σασουόλο υπήρξε ένα ακόμη δείγμα της σημαντικότητας του Αργεντινού: Ο Conte αντικατέστησε τους Martínez και Candreva με τους Politano και Lazaro, με το σκορ να βρίσκεται στο 4-1. Η έξοδος του νο.10 των Νερατζούρι δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα, που έχασε μπόλικη από τη δημιουργικότητά της, υποχωρώντας ταυτόχρονα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση και εν τέλει, δύο γκολ.

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΜΑΡΤΙΝΕΖ

Οι τρεις πρώτοι μήνες του Conte στη Λομβαρδία έχουν τρομερά θετική επιρροή στον Lautaro και κάθε πτυχή του παιχνιδιού του. Η άνοδος όμως του διεθνή με την Αλμπισελέστε βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Όταν ολοκληρωθεί, η Γιουβέντους θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί.


Διάβασε ακόμη για τον καλύτερο striker του κόσμου Robert Lewandowski, την αναγέννηση του Franck Ribery στη Φλωρεντία και το παιδί-θαύμα της La Masia Ansu Fati.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος