Η Premier League ετοιμάζει υπηρεσία streaming αλά Netflix

Το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του κόσμου γίνεται φθηνότερο και προσβάσιμο σε όλους.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Φεβρουαρίου 2020

Το κορυφαίο και συναρπαστικότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του πλανήτη, η Premier League, δείχνει πως είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμη πεδίο, διακόπτοντας -η πιο ορθά, ολοκληρώνοντας- τη συνεργασία της με συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιουργώντας μία υπηρεσία μέσω της οποίας θα μπορεί κάποιος να βλέπει απευθείας τους αγώνες της, με μικρότερο έως τώρα κόστος. 

Μέχρι τώρα, τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος ανήκαν στα Sky Sports, BT Sport και Amazon Prime - όλα συνδρομητικά κανάλια και υπηρεσίες- για τα οποία οι fans θα έπρεπε να πληρώνουν ξεχωριστά αν επιθυμούσαν πρόσβαση σε όλα τα ματς της κάθε σεζόν. Αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει, καθώς όπως ανέφερε ο CEO της Premier League Richard Masters έχουν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές ώστε η υπηρεσία streaming να είναι έτοιμη έως το 2022, όταν και θα ολοκληρωθούν τα τωρινά τηλεοπτικά συμβόλαια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Premier League (@premierleague) on

"Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών έχουμε περάσει αρκετό χρόνο εξετάζοντας πώς μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στους φιλάθλους μέσω του τηλεοπτικού μας προϊόντος. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και για τα δύο επόμενα χρόνια, μέχρι να βρούμε τον ιδανικότερο και πιο οικονομικό τρόπο αλλά κυρίως πιο άμεσο για όλους" τόνισε σε δηλώσεις του ο Masters.

Απώτερος στόχος είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα για την Premier League και τα clubs καθώς και να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη βάση οπαδών της σε μεγάλες αγορές που μέχρι τώρα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Όλα αυτά ωστόσο θα γίνουν με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή/θεατή/φίλαθλο, κάτι που δημιουργεί μία win-win συνθήκη για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Premier League (@premierleague) on

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, για να παρακολουθήσει κάποιος όλους τους αγώνες μίας σεζόν της Premier League θα πρέπει να καταβάλει αυτή τη στιγμή ετησίως £912. Με τη νέα υπηρεσία, το κόστος αναμένεται να πέσει κάτω από το μισό. Καθόλου άσχημα. 


Διάβασε ακόμη γιατί η Λίβερπουλ έχει ήδη κερδίσει την Premier League και πώς θα μοιάζει το ποδόσφαιρο μετά το Brexit.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος