Το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ

Πού θα δεις online και εντελώς δωρεάν ολόκληρα ματς, ντοκιμαντέρ και ταινίες για το ομορφότερο παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ.

Για κάποιο λόγο, ένα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που δεν έχουν -ακόμη- διακοπεί είναι εκείνο της Λευκορωσίας. Πριν ενθουσιαστείς και αναζητήσεις κάποιο αμφιβόλου προέλευσης stream, μάθε ότι είναι αντιστοίχου ποιότητας με την ελληνική Super League όταν αναμετρούνται μεταξύ τους ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω και εξαιρετικά μονότονο, καθώς το κατακτά σχεδόν πάντα η Μπάτε Μπορίσοφ. "Η ζωή πάντοτε βρίσκει τον τρόπο" έλεγε στο Jurassic Park ο Dr. Ian Malcolm στο Jurassic Park και το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την μπάλα. Μην περιοριστείς λοιπόν στην προαναφερθείσα λίγκα. Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες επιλογές στον μαγικό κόσμο που ονομάζεται ίντερνετ. 

Στο Footballia θα βρεις την πρώτη εντελώς δωρεάν διαδραστική video library για το ποδόσφαιρο, με περισσότερα από 15.000 παιχνίδια στη λίστα της. Η FIFA από την πλευρά της αποφάσισε να ανοίξει το ιστορικό της αρχείο, εγκαινιάζοντας πριν λίγες ημέρες το #WorldCupAtHome, μέσω του καναλιού της στο Youtube. Σε αυτό, μπορεί κάποιος να δει ολόκληρους αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, με τα ματς που θα ανεβαίνουν να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία των χρηστών. Ασφαλώς, υπάρχουν πάντοτε οι εναλλακτικές των ντοκιμαντέρ ή των mini series σto Netflix: The English Game, Μπόκα Τζούνιορς Εμπιστευτικό, Η Τέλεια Ημέρα, Πρώτη Ομάδα Γιουβέντους, Ο Μαραντόνα στο Μεξικό, Σάντερλαντ Μέχρι Θανάτου, Μπόμπι Ρόμπσον Όχι Μόνο Προπονητής είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις γύρω από τη στρογγυλή θεά που φιλοξενεί η δημοφιλής πλατφόρμα streaming αυτή την εποχή.

Το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 3

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ είναι και το They Think It's All Rovers, που υπάρχει στο Youtube και περιγράφει την πορεία της Doncaster Rovers στη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και όλα τα ευτράπελα που συνέβησαν σε αυτή. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρός της προσπάθησε να πυρπολήσει το γήπεδο της ομάδας. Στο Youtube θα βρεις άλλωστε και κάποια από τα επικότερα ματς όλων των εποχών

Αν αναζητάς κάτι πιο εξεζητημένο,  μπορείς να δεις στο Vimeo το El otro fútbol του Fede Peretti, που αφορά την αντιπαλότητα των ομάδων La Quiaca και Ushuaia, στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αργεντινής, σε μία ιστορία που μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις σελίδες του Osvaldo Soriano ή του Eduardo Galeano. Και πάλι στο Vimeo, υπάρχει το Next Goal Wins, που είνααι η πραγματική ιστορία ενός εκ των πιο παράλογων ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ: Το 2001 η Αυστραλία κέρδισε με 31-0 την Αμερικανική Σαμόα, κάτι που ενέπνευσε τους σκηνοθέτες Mike Brett και Steve Jamison να φτιάξουν το εν λόγω ντοκιμαντέρ, το 2014. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Taika Waititi ετοιμάζει ταινία βασισμένη στο ντοκιμαντέρ, με τον Michael Fassbender στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 


Διάβασε ακόμη για τις 44 καταραμένες ημέρες του Brian Clough, την πιο μεγάλη στιγμή του Fernando Torres, το μοιραίο αυτογκόλ του Andres Escobar και τον αιώνιο αρχηγό της Φιορεντίνα.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.