Τελικά, πέφτει η κοιλιά χωρίς γυμναστική;

Μερικές απλές διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το πιο επικίνδυνο είδος λίπους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 20 Δεκεμβρίου 2022

Ιατρικό γνωμικό: Ένα μήλο την ημέρα είναι φάρμακο για την καρδιά, το μυαλό, το διαβήτη και τη χοληστερίνη σου. Ιατρική διαπίστωση: Δεν αρκεί να τρως το (πολύ καλό) μήλο σου. Το σώμα σου, για να παραμείνει σφιγηλό χρειάζεται κι άλλα τρόφιμα, που θα το το βοηθήσουν να κάψει το λίπος που το παραμορφώνει. Και, μοιραία, θα επηρεαστεί και η κοιλιά σου. Κάπου εδώ το μεγάλο ερώτημα: Πώς θα ρίξεις την κοιλιά και μάλιστα χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική;

Το λίπος στην κοιλιά είναι το πιο επικίνδυνο είδος λίπους

Αυτό το θανατηφόρο λίπος τυλίγεται γύρω από τα όργανα βαθιά στην κοιλιά σου, ανεβάζοντας τον κίνδυνο να αναπτύξεις διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και μεταβολικό σύνδρομο.

Τελικά, πέφτει η κοιλιά χωρίς γυμναστική;

Αυτό το λίπος μπορείς να το δεις, να το χαϊδέψεις ή να το τσιμπήσεις. Είναι το περίφημο "σωσίβιο", μόνο που δεν σε σώζει από τίποτα. Αντίθετα, σε βυθίζει όλο και περισσότερο στον πάτο της παχυσαρκίας.

> Διάβασε ακόμη: Πρωινές ασκήσεις που χαρίζουν ενέργεια όλη την ημέρα

Ο μόνος τρόπος για να σώσεις την υγεία σου (και την εμφάνισή σου) από το λίπος στην κοιλιά είναι να ακολουθήσεις τις επόμενες οδηγίες.

Κόψε τα αναψυκτικά

Ακόμα και τα light. Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes Pro διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν δύο ή περισσότερα κουτάκια diet cola κάθε μέρα αύξησαν έξι φορές περισσότερο την περιφέρεια της μέσης τους. Τα αναψυκτικά διαίτης είναι φορτωμένα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες, όπως λένε οι ερευνητές, ξεγελούν το μεταβολισμό κάνοντάς τον να πιστεύουν ότι πρόκειται για κανονική ζάχαρη.

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΟΙΛΙΑ

Έτσι, ανεβάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης με συνέπεια να οδηγούν το σώμα να αποθηκεύει το λίπος -αντί να το μετατρέπει σε ενέργεια.

Αυστηρά τρία γεύματα τη μέρα

Για χρόνια, οι ειδικοί περί της διατροφής επέμεναν στα πολλά, μικρά γεύματα μέσα στο 24ωρο, με στόχο να ενεργοποιείται διαρκώς ο μεταβολισμός και να καις ευκολότερα το λίπος. Τώρα, ορισμένοι επιστήμονες διαφωνούν: μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Hepatholoy αποδεικνύει ότι το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων συμβάλλει στην αύξηση του κοιλιακού λίπους.

Η αιτία; Τσιμπολογώντας κάθε τόσο, δεν ελέγχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις συνολικά. Οι ερευνητές λένε ότι τρία ισορροπημένα γεύματα αποτελούν πιο ασφαλή τρόπο μείωσης της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Το πρωινό παραμένει, φυσικά, το πιο σημαντικό από τα τρία.

Βάλε τα καρύδια στη ζωή σου

Τα κορεσμένα λίπη, το είδος των λιπών που θα βρεις στα τηγανητά ή προμαγειρεμένα φαγητά και το κόκκινο κρέας, πυροδοτούν ορισμένα γονίδια που αυξάνουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά, λένε οι γιατροί.

> Διάβασε ακόμη: Afterburn: Καίγοντας επιπλέον θερμίδες, μετά την προπόνηση

Τα πολυακόρεστα λίπη, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιούν τα γονίδια που μειώνουν την αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν το μεταβολισμό της ινσουλίνης.

Με μια φράση: τα καρύδια σε σώζουν από όλο αυτό το μπελά. Τρώγε τα ωμά σαν σνακ, σε τρίμματα μέσα στο πρωινό μπολ με τη βρώμη και το γάλα, ή σε κομματάκια ανακατεμένα με την πράσινη σαλάτα σου.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης