Εlisabeth Borne, η νέα Πρωθυπουργός της Γαλλίας

Πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Αφιερώνω αυτόν τον διορισμό σε όλα τα κορίτσια της Γαλλίας και τους λέω "ακολουθήστε τα όνειρά σας”" δήλωσε η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εlisabeth Borne. "Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει τον αγώνα για τη θέση των γυναικών στην κοινωνία μας" συμπλήρωσε.

H επιλογή της Borne

Η Borne, είναι η πρώτη γυναίκα που θα διοριστεί πρωθυπουργός μετά την Εντίθ Κρεσόν που κατέλαβε το αξίωμα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του σοσιαλιστή ηγέτη Φρανσουά Μιτεράν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Όπως δήλωσε η Κρεσόν "ήταν πραγματικά καιρός να υπάρξει άλλη μία γυναίκα (σε αυτή τη θέση) και ξέρω ότι η Μπορν είναι ένα αξιόλογο πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία... Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή". Η Κρεσόν είχε πει άλλωστε πως η γαλλική πολιτική παραμένει πολύ "μάτσο". Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση της Ifop έδειξε πως το 74% των Γάλλων δήλωσαν πως ήθελαν γυναίκα για Πρωθυπουργό. Και μολονότι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα στην Κυβέρνησή του, έχει δεχθεί κριτική πως οι έμπιστοι και οι πιο κοντινοί σύμβουλοι του είναι μόνο άντρες.

H συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ