Alina Kabaeva, η εκλεκτή της καρδιάς του Putin

Alina Kabaeva: Ποια είναι η ερωμένη του Putin και μητέρα των τεσσάρων του παιδιών και γιατί βρίσκεται στο απυρόβλητο των κυρώσεων;

Γράφει: Esquire Editors 11 Ιουλίου 2022

Η κατά 30 χρόνια νεώτερη του Vladimir Putin, Alina Kabaeva και φερόμενη ως μητέρα των τριών παιδιών του Ρώσου προέδρου βρίσκεται "στο απυρόβλητο των δυτικών κυρώσεων σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο κλήθηκε να σχολιάσει και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το όνομά της Alina ήταν αρχικά στη λίστα κυρώσεων, "αλλά την τελευταία στιγμή οι αρχές των ΗΠΑ φοβήθηκαν" ότι θα προκαλούσαν "ανεπανόρθωτα τον ηγέτη του το Κρεμλίνου". Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, αφού συμπεριέλαβε τις δύο νόμιμες κόρες του Putin καθώς και όλους τους ολιγάρχες του στενού κύκλου του σε λίστα κυρώσεων, φέρεται να είχε έτοιμα μέτρα εναντίον της 39χρονης η οποία το 2014 διορίστηκε πρόεδρος όμιλο κρατικών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, που ανήκε σε έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας Rossiya.

Το όνομα της Alina εξαφανίστηκε από το οργανόγραμμα της ομάδας στις 6 Απριλίου, λίγο πριν από το τελευταίο πακέτο κυρώσεων από τη Δύση κατά της Μόσχας. Μέχρι το 2018, η κυρία Kabaeva είχε ετήσιο μισθό περίπου 12 εκατομμυρίων δολαρίων, τον οποίο απολάμβανε στην Ελβετία, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό δημοσίευμα.

Ποια είναι η Alina Kabaeva

Η Alina Kabaeva είναι Ρωσίδα πολιτικός, υπεύθυνη μέσων ενημέρωσης και πρώην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής. Γεννημένη στις 12 Μαΐου 1983 (39 ετών) στο Ουζμπεκιστάν, τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, η Kabaeva μεγάλωσε σε μια αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Marat Kabayev ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σε ηλικία τριών ετών, η Kabaeva ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της για να ξεκινήσει τη δική της αθλητική καριέρα και έγινε ένα ανερχόμενο αστέρι στη ρυθμική γυμναστική στην εφηβεία της.

Ήταν ένα σπάνιο ταλέντο της ρυθμικής γυμναστικής, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Η "πιο ευλύγιστη γυναίκα της Ρωσίας" ήταν μία ικανή αθλήτρια η οποία συνδύαζε το ταλέντο με το κάλλος.

Κέρδισε το Χρυσό στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το Χάλκινο το 2000 στο Σίδνεϊ. Η Kabaeva συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες αθλήτριες, με 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όταν αποσύρθηκε από τη γυμναστική, η Kabaeva ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική. Ήταν μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου μεταξύ 2007 και 2014, εκπροσωπώντας το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο κοινοβούλιο, ψήφισε έναν αριθμό αμφιλεγόμενων νόμων, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων της Ρωσίας που καθιστά αξιόποινο αδίκημα τη διανομή της "προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων" μεταξύ ανηλίκων. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Kabaeva δέχτηκε μια θέση ως πρόεδρος του National Media Group, του μεγαλύτερου ρωσικού ομίλου ΜΜΕ.

Η σχέση με τον Putin

Η εκλογή της, ως βουλευτίνας με το κόμμα του Putin, ήταν αυτή που πυροδότησε τις φήμες περί κρυφής ερωτικής σχέσης τους. Μάλιστα μία ρωσική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, αποκάλυψε την ακριβοθώρητη σχέση, γράφοντας ότι ο Putin έχει σχέση με μία πολύ νεότερη γυναίκα, και ότι αναμένεται να ζητήσει διαζύγιο από τη σύζυγό του προκειμένου να την παντρευτεί. Η εφημερίδα μυστηριωδώς έκλεισε μετά από λίγο καιρό, με τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της να επικαλείται οικονομικά προβλήματα!

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ