Ο Elon Musk ξεκίνησε το πάρτυ των απολύσεων στο Twitter

Σήμερα γίνονται οι μεγάλες απολύσεις στο Twitter.

Όπως μεταδίδουν τα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, το σχέδιο του Elon Musk να δείξει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες υπαλλήλους του Twitter κορυφώνεται σήμερα, με τη διαδικασία να έχει λάβει σκληρές διαστάσεις. Οι περικοπές του προσωπικού γίνονται, μάλιστα, με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο, καθώς οι εργαζόμενοι έλαβαν χθες το απόγευμα ένα email που τους έλεγε ότι από σήμερα Παρασκευή θα γνωρίζουν το αν θα έχουν ακόμα τη δουλειά τους.

> Διάβασε ακόμα: Ο Elon Musk εξαγόρασε επισήμως το Twitter και άρχισε τις απολύσεις

Άκομψοι τρόπο

Όσοι παραμείνουν στις θέσεις τους, θα λάβουν τα νέα στην επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ενώ όσων η συνεργασία με το Twitter διακοπεί, στην προσωπική. Εν τω μεταξύ, τα κεντρικά γραφεία του Twitter παραμένουν κλειστά και όλοι οι υπάλληλοι είναι στα σπίτια τους και περιμένουν να λάβουν το email με το οποίο θα κριθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

> Διάβασε ακόμα: O Elon Musk αισθάνεται σαν στο σπίτι του στην τοποθεσία Twitter

Η ανακοίνωση που διέρρευσε

Η σχετική ανακοίνωση που στάλθηκε στους εργαζόμενους, όπως έχει διαρρεύσει, αναφέρει χαρακτηριστικά "αναγνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει μια σειρά από άτομα που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στο Twitter, αλλά αυτή η πράξη, δυστυχώς, είναι απαραίτητη για να επιβεβαιώσει ότι η επιτυχία της εταιρείας θα συνεχίσει να είναι εξασφαλισμένη και στο μέλλον".

Παρότι η ηγεσία του Twitter έχει ζητήσει να τηρηθεί εμπιστευτικότητα από τους εργαζόμενους όσον αφορά το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της, η συγκεκριμένη επιστολή έχει ήδη διαρρεύσει:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Here&#39;s the first official communication from Twitter&#39;s new leadership to its staff, a week after Musk took over: a fun game where you get to find out if you&#39;re laid off or not based by 9am tomorrow, based on whether the email pops up in your Twitter account or personal account. <a href="https://t.co/tpJsAkiaHp">pic.twitter.com/tpJsAkiaHp</a></p>&mdash; Will Oremus (@WillOremus) <a href="https://twitter.com/WillOremus/status/1588336115031117824?ref_src=twsrc%5Etfw">November 4, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ