Αυτό είναι το ελληνικό παγωτό που βρίσκεται στα 100 καλύτερα του κόσμου
Η Ελλάδα κερδίζει μια θέση στη διεθνή σκηνή του παγωτού με μια γεύση που ξεχωρίζει. Ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα παγωτά.
Ποιος είπε ότι το καλό παγωτό είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας ή της Γαλλίας; Όταν έχεις ιστορία, γεύση και μεράκι, δεν χρειάζονται πολλά για να ξεχωρίσεις.
Η Ελλάδα όχι μόνο μπήκε στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις 100 κορυφαίες παγωμένες απολαύσεις του πλανήτη, σύμφωνα με τον διεθνή γαστρονομικό οδηγό Taste Atlas.
Πού θα βρεις αυτό το παγωτό;
Μιλάμε για ένα παγωτό-ύμνο από την Κέρκυρα, που φέρει την υπογραφή του ιστορικού ζαχαροπλαστείου "Παπαγιώργης". Δεν είναι απλώς ένα ακόμα γλυκό. Είναι ένα ταξίδι στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, φτιαγμένο με υλικά πρώτης ποιότητας και πολλή αγάπη. Όπως αναφέρει η λίστα του Taste Atlas, το συγκεκριμένο παγωτό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την υφή, τη γεύση και την αυθεντικότητα του.
Σε μια κατάταξη που κυριαρχείται -όπως ήταν αναμενόμενο– από την Ιταλία, την Αργεντινή, τον Καναδά και τη Γαλλία, η Ελλάδα έκανε τη διαφορά με κάτι δικό της, φτιαγμένο χωρίς φανφάρες αλλά με ουσία. Η είδηση δεν άργησε να κάνει τον γύρο των media και των social, με τους χρήστες να δηλώνουν περήφανοι που μια μικρή γωνιά της χώρας μπαίνει σε μια τέτοια λίστα.
Taste AtlasΤο "Παπαγιώργης" δεν είναι άγνωστο όνομα για τους ντόπιους – πρόκειται για ένα από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα ζαχαροπλαστεία του νησιού, με παρουσία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα. Εκεί, το παγωτό δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο. Είναι σχεδόν τελετουργία.
Η αναγνώριση αυτή δεν είναι μόνο θέμα τοπικής περηφάνιας. Είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι η ελληνική γαστρονομία έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα κλασικά – κι ότι η παράδοση, όταν συνδυάζεται με ποιότητα, μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στα καλύτερα του κόσμου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.
Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα
Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.
Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!
Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.
Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'
Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

