Banger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας

ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.

Η ιρλανδική εκδοχή της λουκανικόπιτας ή αν προτιμάς κάτι ανάμεσα σε αυτή και το hot dog, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά όσο και νόστιμα εδέσματα για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ για τους Ιρλανδούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ένα καλοφτιαγμένο banger roll περιορίζεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ημερομηνία και συναντάται συχνά σε φούρνους και pubs. 

Η γεύση του θυμίζει το δημοφιλές meat loaf (αμερικάνικο ρολό φούρνου). Ο celebrity chef του Food Network Jeff Mauro αποκαλύπτει στο Esquire τη δική του συνταγή και όπως τονίζει ο ίδιος πρόκειται για "ένα από τα ιδανικότερα φαγητά για pairing με κάποιο ποτό ή μπύρα, καθώς φέρνει πολλές και διαφορετικές γεύσεις στο τραπέζι".

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 8 λουκάνικα bratwurst
  • 8 ψωμάκια pretzel
  • 2 μπουκάλια μπύρα Guinness
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι τοματίνια (κομμένα στα 4)
  • 2 φλ. ξύδι μήλου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις το grill σε δυνατή φωτιά.
  2. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, ρίχνεις τη μπύρα σε ένα τηγάνι, φέρνεις σε βράση και προσθέτεις σε αυτό το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτεις τα λουκάνικα και τα αφήνεις στο μείγμα για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  4. Αφαιρείς τα κρεμμύδια.
  5. Μεταφέρεις τα λουκάνικα στο grill και τα αφήνεις στη φωτιά για 5-6 λεπτά. 
  6. Έπειτα, τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
  7. Προσθέτεις τα τοματίνια και το ξύδι στα κρεμμύδια.
  8. Βάζεις τα λουκάνικα στα pretzels και τα σκεπάζεις με το μείγμα από τοματίνια, κρεμμύδια και Guinness.

Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία ιρλανδέζικα ουίσκι, το έπος που ονομάζεται Guinness cake, την ιστορία και τη συνταγή του Irish Coffee και τα τέλεια pairings μπύρας και φαγητού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας