Game Boy: Τα 10 καλύτερα παιχνίδια του

Οι τετράγωνες κασέτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο gaming.

Κανένας πιτσιρικάς των 90s δεν περίμενε ποτέ ότι θα γιορτάζει την 30η επέτειο του Game Boy καθισμένος μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή . Κι όμως, τρεις δεκαετίες μετά η καλύτερη φορητή κονσόλα όλων των εποχών στέλνει κύματα νοσταλγίας σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Τι θα ήταν όμως αυτό το portable χωρίς τα παιχνίδια που το έκαναν τόσο αγαπημένο και σπουδαίο; Τίποτα. Γιατί, τελικά, οι τετράγωνες κασέτες που έγραψαν ιστορία είναι εκείνες που κουβαλούν τρομερές αναμνήσεις από άλλες πιο αθώες εποχές πολύ σκληρού gaming. 

Η επιλογή δεν ήταν εύκολη αφού έπρεπε να μείνουν έξω παιχνίδια που μας χάρισαν μεγάλες στιγμές. Ιδού, λοιπόν, τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών για Game Boy μετά από πολλή και ώριμη σκέψη.

Ducktales (1990)

Οι περιπέτειες σε στυλ Indiana Jones των χαρακτήρων της Disney έδεναν υπέροχα με το ατμοσφαιρικό soundtrack και το ζόρικο gameplay σε αυτό το platform game σκέτο αριστούργημα.

WarioWare, Inc.: Mega Microgames! (2003)

Τόσο περίεργο και μοναδικό που γίνεται κλασικό. Εναλλακτικός τίτλος; Μαθαίνοντας τους gamers να παίζουν παιχνίδια από την αρχή.

Pokemon Red/Blue/Yellow (1998)

Παρ' όλες τις ενστάσεις που μπορείς να έχεις για το story του παιχνιδιού, η συγκεκριμένη σειρά είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν ποτέ για το θρυλικό portable. Σε καθαρά gaming επίπεδο αγγίζει την τελειότητα.

Legend of Zelda: A Link to the Past and Four Swords (2002)

Ένα χαμένο διαμάντι που όσο περνούν τα χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία. Πέρα από το -προφανώς- εξαιρετικό σενάριο στα συν καταγράφεται και η δυνατότητα για πρωτόγονο multiplayer.

Wario Land 3 (2000)

Κάτι που ξεκίνησε πάρα πολύ καλά κορυφώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τρίτη του συνέχεια. Γιατί ο Wario, αυτό το ανεστραμμένο είδωλο του Mario, θα είναι πάντα ο αγαπημένος ήρωας όσων προτιμούν τους villains από τους super heroes.

Castlevania 2: Belmont’s Revenge (1991)

Πρόσφατα είδαμε στο Netflix ένα τρομερό anime δια χειρός Warren Ellis βασισμένο στο σκοτεινό αυτό video game. Το Castlevania 2 ήταν τόσο δυνατό που μπορούσε να τρομάξει ακόμα και τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους gamers.

Donkey Kong ‘94 (1994)

Το παιχνίδι που έφερε την αισθητική και την πώρωση που έβρισκες στα ουφάδικα μέσα στα παιδικά δωμάτιο. Μία μικρή επανάσταση. 

Super Mario Bros. Deluxe (1999)

Σε αυτήν την θέση θα μπορούσε να βρίσκεται το πρώτο θρυλικό Super Mario Bros. Το γεγονός, όμως, ότι η Nintendo κατάφερε να κρατήσει τη retro εμπειρία προσθέτοντας πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές -two player simultaneous mode, challenge mode- κάνει αυτό το remake καλύτερο ακόμη και από το πρωτότυπo.

Tetris (1989)

Less is more. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Η απλότητα είναι η μεγαλύτερη αισθητική αρετή. Υπάρχουν διάφορα κλισέ και τσιτάτα που ταιριάζουν γάντι σε αυτό το παράξενο puzzle game που τα κατάφερε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο. Ο λόγος; Είναι τόσο εθιστικό που κολλούσες -και κολλάς- άγρια μαζί του.

Legend of Zelda: Link’s Awakening (1993)

Είναι η μοίρα της Nintendo να γράφει ιστορία κάθε φορά που εμφανίζεται και μία νέα περιπέτεια του Link. Απλά το 1993 ήταν μία από τις πρώτες φορές που αντιληφθήκαμε ότι το gaming δεν είναι απλά διασκέδαση, αφού μπορεί να φτάσει τα όρια ακόμα και της τέχνης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης